Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2006

Ποιός Καβάφης?!!....

-Ποιός Καβάφης μωρέ! Ο Χ ευεργέτης μετράει αυτός που τόσα έδωσε εκεί τόσα εδώ κτλ.
-Μα! ο καθένας με την αξία του αγαπητέ και φίλτατε κε Καθηγητά
-Μα με συγχωρείτε σε τελική ανάλυση τί πρόσφερε ο Καβάφης, που τον έχουν τόσο περί πολλού, από το να αραδιάζει λέξεις σε χαρτί, λέξεις πολλές φορές δυσνόητες σε πολλούς ακόμα και σε Ακαδημαικούς όπως εγώ.
-Ε, κάτι έκανε και αυτός, στο κάτω κάτω δεν πρέπει να μετράμε όλα με το πόσα έχει να προσφέρει κάποιος. Ολοι μπορούν να προσφέρουν,όχι κατ'ανάγκη με το πορτοφόλι αλλά και με το πνεύμα τους.
-Τέλος πάντων αγαπητέ, μιά και μιλάμε για τον συγκεκριμένο ποιητή, εγώ την περίφημη "Ιθάκη" ποτέ μου δεν την κατάλαβα. Συγκλονίστηκα όμως όταν άκουσα να την απαγγέλουν από μετάφραση!
-Θέλετε να πείτε ότι τότε μπορέσατε και την κατανοήσατε?
-Βέβαια γιατί η απαγγελία ήταν στα Αγγλικά!! απόλυτα κατανοητή!
-Α!! Χμ! βέβαια!!
(πολιτισμικό σοκ)!!

Περίπου αυτή η στιχομυθία ανταλλάχτηκε μεταξύ ενός φίλου μου και ενός Καθηγητή Πανεπιστημίου στα παραλειπόμενα μιάς συνάντησης
Τα σχόλια δικά σας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

An kai eimai tou Politexneiou kai tha eprepe na ipostirizw tous omoious mou, parola afta eimai sigouros oti o en logw kathigitis itan apo kapoia thetiki i oikonomiki sxoli (to deftero to thewrw pithanotero krinontas apo to peristatiko me ta aglika).

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Φίλε Ανώνυμε
Ηταν σε ένα συνέδριο στην Αλεξάνδρεια που είχε προσφέρει σε γιατρούς γνωστή Φαρμακευτική Εταιρία στην οποία εργάζεται σαν διευθυντικό στέλεχος ο εν λόγω φίλος μου.
Τα συμπεράσματα δικά σου

gregg είπε...

Νομίζω ότι αυτός ο καθηγητής υποτιμά το επάγγελμά του με αυτή τη συζήτηση αφού ο Καβάφης αναγνωρίζεται από πολλούς ανθρώπους και δεν χρειάζεται να αποδεικτεί η αξία των ποιημάτων του. Όσο για το τι είναι καθηγητής Ιατρικής τι να πω....

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Gregg
Καλώς ήλθες,
Δυστυχώς οι περισσότεροι Εληνες γιατροί στερούνται παιδέιας πέραν της επιστημονικής τους κατάρτισης,
Κανένας δεν φρόντισε να τους καταστήσει σαφές πόσο σημαντικό είναι να εμπλουτίζεσαι σαν άνθρωπος με αξίες που η επιστήμη σου φυσικά και δεν είναι δυνάτόν να σου προσδώσει.
Ετσι μόνον ασκώντας μιά υπέρτατη ανθρωπιστική επιστήμη όπως η Ιατρική μπορείς να πλησιάσεις τον ασθενή σου και να τον νοιώσεις σαν άνθρωπο,
Την καλη μέρα μου