Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2006

Βάλλια Κάλντα, Γιάννενα, Αραχθος, Κίσσαβος, Βωβούσα

Δέχθηκα από την καλή μου φίλη Αναστασία που ζεί στη Θεσσαλονίκη, κάποιες πολύ όμορφες φωτογραφίες που κατόπιν αδέιας της μοιράζομαι μαζί σας. Τα σχόλια είναι μόνον δικά της.
Να'σαι καλά Αναστασία να ταξιδεύεις πάντα.
Γιάννενα.Πάσχα 2006. Στη πλατεία της πόλης, στη μέση μιάς ηλιόλουστης (ναι!)μέρας.δεν είναι ομίχλη, είναι καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι-για μιά ολόκληρη ώρα!!


Αραχθος.Πάσχα 2006. στα άγρια Τζουμέρκα, στις όχθες του ποταμού.Απίστευτη παλέτα χρωμάτων-μόνον η φύση τολμάει τέτοιους συνδυασμούς.

Αραχθος-Πλάκα.Πάσχα 2006.Στο χωριό Πλάκα, παλαιότερα μεθοριακό σταθμό μεταξύ Ελληνικού και Τουρκικού κράτους.Από τα καλύτερα διατηρημένα τοξωτά γεφύρια.

Κίσσαβος.Μάιος 2006.Τα τελευταία χιόνια στην κορυφή του βουνού, περίπου 1900 μέτρα. Ο ήλιος είχε την καλοσύνη να κρυφτεί για να μη μας κάψει.Ευτυχώς!
Βάλια Κάλντα.Οκτώβριος 2006.Από το καταφύγιο της Βωβούσας ως το Αρκουδόρεμα (το σημείο όπου κατεβαίνουν για νερό οι αρκούδες) έπεσα τρεις φορ'ες, αφου είναι αδύνατον να πάρει κανείς τα μάτια του από τις εικόνες γύρω και να προσέχει το μονοπάτι. Χαλάλι

Πώς να μην πέσεις Αναστασία με τα μοναδικά γήινα χρώματα των φυλλωμάτων που ντύνουν τη γύρω φύση αυτή την μοναδική εποχή που διάλεξες να πας. Χαλάλι το πέσιμο αλλά τι τυχερή που ήσουν.

Οκτώβριος 2006.Βουνοκορφές της Πίνδου, όπως φαίνονται από το Αρκουδόρεμα.Η φύση αντέχει, λοιπόν ειδικά όταν δεν πατάει ο άνθρωπος.
Βωβούσα. Οκτώβριος2006. Από τα αμέτρητα τοξωτά της Ηπείρου. Δύο βήματα έξω από την Βωβούσα. Δεν χρησιμοποιείται πιά....Ξεκουράζεται.

2 σχόλια:

precogs είπε...

πολυ ωραιες οι φωτογραφιες

"Στις 12-15 Αυγούστου 2006 βρεθήκαμε στο ποταμό Άραχθο της Ηπείρου. Αν και πραγματικά ευχαριστηθήκαμε την ομορφιά του τόπου, το μπάνιο στο ποτάμι, την παρέα και τα βραδινά τσίπουρα, άλλη ήταν η αιτία που βρεθήκαμε εκεί."

ένα υπέροχο κείμενο για τον ποτομό Άραχθο

http://www.blackout.gr/keimena/77

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Σ'ευχαριστώ φίλε. πολύ ενδιαφέρουσα η σελίδα που παραθέτεις. Θα την δημοσιοποιήσω στην αετοφωλιά προς γνώση των επισκεπτών.
Καλή σου χρονιά