Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2007

Περί....φοροδιαφυγής Φαρμακείων

μεταδίδω το δελτίο τύπου προς όλα τα ΜΜΕ, που έστειλε ο Φαρμ.Συλλ.Αττικήςκαι που αποτελεί καταγγελία προς μία έρευνα που υποτίθεται εκπόνησε η Γ.Γ Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπ. Οικονομικών , και σύμφωνα με την οποίαν οι Φαρμακοποιοί φοροδιαφεύγουν και μάλιστα τούτο ισχυρίζεται το Δημόσιο, το οποίο κάθε άλλο παρά συνεπές είναι στις δικές του υποχρεώσεις.

Φοροδιαφεύγουν λοιπόν οι Φαρμακοποιοί οι οποίοι.

Διακινούν το 95% των φαρμάκων μέσω των Ασφαλιστικών ταμείων. αυτό σημαίνει ότι για να εισπράξουν τα χρήματά τους υποχρεούνται ν εκδώσουν τιμολόγιο το οποίο φορολογείται. (χωρίς έκδοση τιμολογίου δεν εισπράττεται τίποτα!! πάγιος κανόνας στα λογιστικά οικονομικά).

Πληρώνουν στο Δημόσιο ΦΠΑ, το οποίο δεν έχουν εισπράξει από αυτό, αφού το Δημόσιο σήμερα έχει να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του (όχι μόνο σήμερα αλλά είναι συνηθέστατο φαινόμενο όλα τα χρόνια),μήνες ολόκληρους- ανοικτό χρέος δηλαδή σε καθέναν φαρμακοποιό της τάξεως δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Πληρώνουν φόρους εισοδήματος για έσοδα χρήσης περασμένου χρόνου τα οποία ένας Θεός ξέρει πότε θα εισπράξουν-και αυτό έχει αντίκτυπο και στις ανάγκες των καταστημάτων και των άλλων υποχρεώσεών τους αφού δεν μπορούν να βασίζονται στα χρήματα αυτά.

Είναι αυτοί κυρίως οι οποίοι ασκούν την οικονομική πολιτική της εκάστοτε Κυβέρνησης στο χώρο της υγείας όταν με την ανοχή τους στις άπειρες καθυστερήσεις των Ασφαλιστικών ταμείων, δανειοδοτούν άτοκα ουσιαστικά το όλο σύστημα, αλλά και παρέχουν πρωτοβάθμια περίθαλψη εκεί που το κράτος υστερεί.

Περιμένουν το παρανομούν Κράτος να εφαρμόσει το νόμο που το ίδιο ψήφισε και που ορίζει ότι οι Φαρμακοποιοί οφείλουν να εξοφλούνται από το Δημόσιο εντος 45 ημερών. οταν το ίδιο το Κράτος παρανομεί μη εφαρμόζοντας τους δικούς του νόμους εις βάρος των Φαρμακοποιών, έχει το δικαίωμα να ομιλεί εναντίον τους?
και τέλος

Οταν ίσως είναι ο μοναδικός κλάδος που μηνιαίως, υποχρεούται, για να εισπράξει τα χρήματά του, να βεβαιώνει ότι είναι φορολογικά ενήμερος!!

το Υπ. Οικονομικών στις 5-11-2006 εξέδωσε επίσημο Πίνακα που αναφέρει τους φόρους που κατέβαλαν τα φυσικά πρόσωπα με μέσο εισόδημα. Από τον πίνακα προκύπτει ότι οι Φαρμακοποιοί είναι οι πρώτοι στην καταβολή των φόρων τους.

Η υπόθεση θυμίζει την λαική παροιμία "εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι"

Εγώ θα συμπλήρωνα εδώ ότι όταν μιά πολιτεία είναι ανίκανη να ελέγξει τον βασικό εισπρακτικό της μηχανισμό, που είναι η φοροείσπραξη, δηλαδή δεν μπορεί να θέσει σε εφαρμογή αποτελεσματικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς ενάντια στους γνωστούς μεγαλοεισοδηματιές φοροφυγάδες (να μην τους κατονομάζω τώρα), στρέφεται πολύ εύκολα στους πολύ εύκολους στόχους των μεσαίων εισοδημάτων, που δεν έχουν να κρύψουν τίποτα, με φορολογικά τεχνάσματα και δηλώσεις ,όπως η ανωτέρω, που έγινε και η αφορμή εκδόσεως του ανωτέρου δελτ. Τύπου από τον ΦΣΑ

4 σχόλια:

Sophia Choleva είπε...

Χα-χα ! Ποια η σχέση σου με τους φαρμακοποιούς ! Έχω πατέρα , αδερφό και πρώτο ξάδερφο στο επάγγελμα !

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

¨-) Απόλυτη σχέση. Είναι το βασικό επάγγελμα μου που μου αποδίδει τα προς το ζειν χρόνια τώρα. εσύ? πως και ξέφυγες καλή μου?

Sophia Choleva είπε...

Κάποιος δεν έπρεπε να ξεφύγει ;

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

φυσικα
και καλυτερα ισως ειναι ετσι αν κανεις αυτο που σου αρεσει.
ποτε δεν ημουνα υπερ των οικογενειακων επαγγελματων