Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2007

Κοσμοθεωρίες της... πλάκας

Επειδή δεν γράφω να μην νομίζουν οι φίλοι μου ότι λείπω.Τουλάχιστον μπαίνω και διαβάζω, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για γράψιμο.Και το γράψιμο θέλει οίστρο και κέφι. Αλλά που να το βρείς όταν κάθε πρωί στο νοσοκομείο για τον Πατέρα που εκτάκτως από την αρχή της εβδομάδας νοσηλεύεται.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις ευχές σας αλλά είναι μιά ιστορία που ουσιαστικά ξεκίνησε πέρσι τέτοια εποχή, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα ηρωικά, αλλά δυστυχώς έχει ημερομηνία λήξης.
Τέλος πάντων θα επανέλθω κάποια άλλη στιγμή για αυτό.....

τώρα απλά για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα θα σας παρουσιάσω δύο από τις πρόσφατες κοσμοθεωρίες μου. από αυτές που αναπτύσσονται όταν το πνεύμα είναι χαλαρό εν μέσω τυρού και αχλαδιού δηλαδή, ή να το πω καλύτερα σαν αυτές που ανέπτυσσαν οι Αρχαίοι Ελληνες αμπελοφιλοσοφώντας, και που είμαι σίγουρος ιδέα δεν είχαν τι αντίκτυπο θα είχαν στους μεταγενέστερους 2000 χρόνια μετά.

Η κοσμοθεωρία της κατσαρίδας.
Υπάρχει η άποψη,- και είναι ψιλοτεκμηριωμένη- ότι μετά από τον πυρηνικό όλεθρο, όταν δηλαδή δε θα μείνει κολυμπηθρόξυλο επί της Γης, τότε λοιπόν το μόνα πλασματα που μπορεί με πιθανότητες να επιβιώσουν θα είναι κάτι τεράστια χόρτα (πόες) εν μέσω των οποίων θα περιφέρονται τα μοναδικά ανθεκτικά έντομα κάτω από τέτοιες συνθήκες. Οι Κατσαρίδες! Οι οποίες το πιθανότερο να έχουν ψιλομεταλλαχθεί ως προς το μέγεθός τους προς το ογκωδέστερο αφού θα υπάρχει άφθονος χώρος πλέον. Οχι μην τρομάζετε δεν θα είμαστε εκεί να τις θαυμάσουμε! Εμείς θα περιμένουμε να αλλάξει κάποιο γονίδιο μέσα από την ραδιενεργή σούπα, πάλι από την αρχή, καιτο πιθανότερο η κατσαρίδα θα μας προσφέρει τα γονίδια της για να ξεκινήσουμε από την αρχή μπας και το πείραμα πετύχει την επόμενη φορά.
Υπάρχει και η άποψη ότι ο κόσμος μας τουλάχιστον μία φορά έχει καταστραφεί με παρόμοιο τρόπο τελείως. Πολλοί όπως και εγώ αναρωτιόμαστε για την χρησιμότητα του συγκεκριμένου διαβολικού εντόμου.
Και όμως, μήπως αυτή ακριβώς είναι η γέφυρα και η δικλείδα ασφάλειας με το παρελθόν μας και η γέφυρα για τη μεγάλη μετάλλαξη προς το νέο πείραμα του Δημιουργού?
λέω μήπως!!Και η κατσαρίδα βρίσκεται εκεί! ανθεκτικότερη από ποτέ για να μας το θυμίζει!!! ???

Ενας αισιόδοξος τρόπος...για το τέλος του κόσμου
Λένε οι Γραφές!1 Αποκάλυψη και άλλες για το τέλος του κόσμου, τα φοβερά και τρομερά που πρόκειται να συμβούν, για την τελική μάχη του Καλού και του Κακού.... λένε και για το ότι στο τέλος δεν θα υπάρχει, πόνος, αρρώστια, να μαστίζουν την Γη, ούτε οι άνθρωποι θα υποφέρουν πλέον. (φυσικά αφού δεν θα μείνει τίποτα ,ούτε Γη ούτε άνθρωποι)
Για σκεφτείτε λίγο!! υπάρχει πιό ωραίος τρόπος να αναγγείλεις το τέλος αυτού του κόσμου? τουλάχιστον όπως τον ξέρουμς σήμερα.
Δεν ξέρω μπορεί να σημάνει την απαρχή ενός άλλου, μεταφυσικού, που δεν φανταζόμαστε αλλά αυτό άπτεται μιάς άλλης θεώρησης

12 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ελπιζω να ειναι ολα περαστικα...

tsopanis είπε...

το μόνο θετικό στην όλη υπόθεση (αν μπορούμε να μιλάμε για θετικά!!! ) είναι ότι σύμφωνα με τους χρονικούς υπολογισμούς μάλλον δε μας "πιάνει" ούτε εμάς ούτε και τα εγγόνια μας ...

Οπότε, "το χουμε" το χουμε :P
Καλό 3ημερο.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

@πρεζαtv
σ'ευχαριστώ και να περάσεις ξενοιαστα προ παντος το τριήμερο

@τσοπανή με τον κακό τον λύκο
οριακά δεν τους πιάνει, αλλά όπως και να έχει ήταν το πιό αυθόρμητο και χαλαρό post έξω από κάθε σοβαρότητα που έχω κάνει , αλλά μάλλον πρεπει να το επαναλαμβάνω που και που, όταν ζορίζουν τα πραγματα.
Ευχαριστώ για τις ευχές του 3ημέρου και ανταποδίδω

Σήμερα μούρθαν κάποιες αναμνήσεις παιδικής ηλικίας για την Καθαρή Δευτέρα ειδικότερα και θα τις ανεβάσω οσονούπω!!
Τίποτα πολύ μασκαρευτικό ή παραδοσιακό ,αλλά πολύ αληθινό, λαικό παραθαλάσσιο, μοναδικο΄!!
ασε να το ζυμώσω λίγο ....

Debby είπε...

H ζωή είναι πολυ μικρή για να σκεφτόμαστε, και μόνο, το τέλος της!

Παρεπιπτόντως βγάζω σπυριά με την αποκάλυψη!! :-)

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά :)

david santos είπε...

Helo!
All good
Tank you

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

confused

περαστικά μου!!¨-) εννοείς

Klearchos είπε...

Τι να πω; Περαστικά...

Ανώνυμος είπε...

εύχομαι το καλύτερο Σάκη και κουράγιο στην οικογένεια .
Σταύρος (sgial)

Agobooks είπε...

Αδελφέ μου, καλώς σε βρίσκω!
Είναι χαρά να ανακαλύπτω και ανθρώπους του αίματός μου που, αυτή η ευλογημένη τεχνολογία, μας φέρνει κοντά .
Εννοείτε ότι είσαι στα λινκ μου.
Εύχομαι όλα τα καλά του κόσμου σε σένα και την οικογένειά σου.

Santiago Nasar είπε...

Sakis, καλώς σε βρίσκω! Πολύ ενδιαφέρον θέμα! Μου θύμισες τη μεταμόρφωση του Κάφκα! Όσο για το τέλος του κόσμου, ελπίζω να μην την πατήσουμε πριν την ώρα μας με τις κλιματολογικές αλλαγές...

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές σε όλους. ελπίζω να περάσατε ή να μερνάτε καλά ολοι σήμερα. Με κέφι γλέντι χαμόγελα, κρασάκια τσιπουράκια ουζάκια και όλα τα άλλα που τελειώνουν σε ..ακια¨-)

Ο πατέρας είναι απύρετος εδώ και 4-5 μέρες και το πιθανότερο είναι να βγει αυ΄ριο. Ο Θεός να βάλει. Μετά συνεχίζουμε να βαστάμε τις λεπτές ισορροπίες.

@n.ago
Και εσύ να περνάς καλά με την καλή σου και την οικογένεια σου

@santiago
δεν ξέρω αν σου θύμισε Κάφκα, Προσωπικά μου αρέσει το βαρύ ονειρώδες εφιαλτικό κλίμα του αν και όποτε προσπάθησα να τελειώσω βιβλίο του δεν τα κατάφερα. Προσπαθώ πάντως. Είναι πολύ ενδιαφέρον.
Εμένα μου αρέσουν πολύ αυτές οι μυθοπλασίες που φτιάχνουμε για το μέλλον και που έρχονται και φέυγουν για μιά στιγμή. κατι τέτοιο είναι κι αυτό. Παλιά δεν έγραφα σε τεφτέρια. Τώρα στα γεράματα υπάρχουν τα blog.
αλλοι τα κάνουν πίνακες, δεν ξέρω