Παρασκευή, Φεβρουαρίου 09, 2007

Η Εκπομπή που... δεν ήταν

Μόλις πληροφορήθηκα από το ΠΡΕΖΑTV ότι από το Mega γίνεται και καλά διαγωνισμός χορού στα πλαίσια καινούργιας εκπομπής για προώθηση ταλέντων στο είδος. Μιά πιό illustration έκδοση της εκπομπής της Πάνια.
Μεταξύ μας η εκπομπή της Πάνια δεν καμουφλάρεται.Σου λέει αυτή είναι η εκπομπή δεν υποκρινόμαστε αυτή τη μπασκλασαρία καλώ που γουστάρουν, και γουστάρω που γουστάρουν και περνάμε όλοι μιά χαρά.
Εδώ μιλάμε για μεγάλο ξεκατίνιασμα. Ολα στο βγάλσιμο με το χείριστο σεξίστικο τρόπο, κάθε καρυδιάς καρύδι και ψώνιο όλοι μέσα στο μπλέντερ!!!
Τέλος πάντων δεν μπορώ να πω περισσότερα τα περιέγραψε και τα σχολίασε με γλαφυρό τρόπο η ΠΡΕΖΑTV.

Εμένα πάντως αυτό που διάβασα μου θύμισε μιά προσωπική εμπειρία με το στούντιο τηλεόρασης και το reality.

Ηταν η εποχή λίγο πριν ξεσπάσει η λαίλαπα των Big Brother και της άλλης μαζικής υστερίας. Κάποια άτομα από το ΔΣ του αθλητικού σωματείου που τότε ανήκα, με παρακάλεσαν να παραβρεθώ στην έκπομπή του Κούτσικου από όπου θα μπορούσαμε να προβάλουμε τα προβλήματα και τα θέματα που μας απασχολούσαν γύρω από τον ειδικό αθλητισμό. Θα παρευρίσκονταν και άλλοι φίλοι από τον Σύλλογο που ανήκαν σε άλλα αθλήματα όπως χορός, Σκοποβολή και υποτίθεται ότι εγώ θα ήμουνα ο εκπρόσωπος της Επιτραπέζιας Αντισφάιρισης. Θα παρευρίσκετο μάλιστα και η Πρόεδρος του Παν. Συλλ Παραπληγικών ώστε να εκθέσει και αυτή τα προβλήματα του χώρου γενικότερα.
Τέλος πάντων δέχτηκα γιατί θεώρησα ότι θα ήταν μιά καλή ευκαιρία, και μάλιστα εν όψει και των Ολυμπιακών της Αθήνας μπας και γίνουμε λίγο γνωστοί παρά έξω και τσιμπήσουμε κανα κονδύλι ή καμμιά χορηγεία (ευσεβείς πόθοι!!)

Βράδυ λοιπόν μαζευτήκαμε σέ ένα στούντιο συνεργαζόμενο με το κανάλι, αν θυμάμαι καλά κάπου στην Ιερά οδό.
Περιμέναμε σαν τα πρόβατα αρκετή ώρα να τελειώσει η μαγνητοσκόπηση του προηγούμενου θέματος. Αρκετοί είχαν έλθει με τις γυναίκες τους, κάποιος και το παιδί του.Εγώ εύτυχώς δεν πήρα την αετίνα μου. Είχαμε κανονίσει να βρεθούμε εκεί με τον προπονητή μου γιατί σκέφτηκα ότι οι δυό μας θα μπορούσαμε να πούμε πιό πολλά πράγματα για το άθλημά μας.
Με το που μπήκαμε στο στούντιο παρατήρησα και κοινό από κάτω.
Ωπα λέω αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Κακό σημάδι!! Ασε θα δούμε.
Πήραμε τις θέσεις μας γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι, και μας βάλανε όπως θέλανε αυτοί, και εξηγούμαι.
Ο προπονητής μου κάθησε κάτω με το κοινό. Οταν ρώτησε γιατί? θυμάμαι του είπαν ότι αν χρειαστεί θα μπορέσει να μιλήσει από εκεί.
Ενας αθλητής χορευτής σε καρότσι που είχε φέρει και την γυναίκα του, ή οποία σημεωτέον ήταν και παρτενέρ του στο χορό αλλά και πολύ όμορφη κοπέλα, κάθισαν και οι δύο στο τραπέζι.
Αλλουνού η γυναίκα κάθισε κάτω μαζί με το παιδί της, και καλά να μην είναι το παιδί μόνο του (κόντευε γυμνάσιο)

Με τα πολλά νασου και ο Κούτσικος, μπαινει μετα μουσικής και οι κάμερες απάνω του.
αφού κάνει μιά πομπώδη εισαγωγή χαρακτηριστική του στυλ του,αρχίζει να μας παρουσιάζει έναν έναν, αναφέροντας και με πιό άθλημα ασχολείται ο καθένας.
Λέω από μέσα μου, κάτι είναι κι αυτό, τουλάχιστον θα μιλήσουμε για το σπορ.
Σας πληροφορώ ότι ότι αναφέρθηκε για αθλήματα ήταν ως εκεί.
Ο τύπος με το γνωστό υφάκι, του στυλ ανακαλύπτω τον άγνωστο πλανήτη, ξεκίνησε έναν προς έναν να απευθύνει ερωτήσεις, να του περιγράψουμε παιδικές ηλικίες, ερωτικές απογοητέυσεις, σχέσεις με τους άλλους, τον αντίκτυπο που έχουν επάνω μας και όλα αυτές τις φτηνιάρικες ερωτήσεις που δεν θα απήυθυνες ούτε σε εξωγήινους!!

Δεν ξέρω πως αλλά ο χορευτής μίλησε αρκετά. Κάθονταν και κοντά στον Κούτσικο, του οποίου του είχε γυαλίσει το κορίτσι καθ'ότι λιγερόκορμη και Βαλκάνια την καταγωγή, οπότε η ιστορία τον είχε εξιτάρει και προσπαθούσε να επιμένει σε λεπτομέρειες ο λιγδιάρης!!!
Ο χορευτής παλιός μου γνωστός (δεν θα έλεγα φίλος) και συμπορευτής ηλικιακά και κατά την αναπηρία, αν και στην πορεία της ζωής χωρίσανε οι δρόμοι μας, με έβγαλε από την δύσκολη θέση γιατί δεν είχα καμία όρεξη να να πω κουβέντα για τον εαυτό μου του λιγδιάρη.
Ετσι όταν μου απηύθυνε την πρώτη ερώτηση, πολύ λιτά του απάντησα ότι με τον χορευτή που είναι φίλος είχαμε κοινές πορείες στη ζωή και οτι, ότι είχε αναφέρει μέχρι εκείνου του σημείου (εκτός της κοπέλας του βέβαια) με κάλυπταν απόλυτα.
Δεν ξέρω πώς, αλλά αυτά τα λίγα έπιασαν. Δεν είχα καμία όρεξη να μιλήσω και φαίνεται αυτό το εισέπραξε ο λιγδιάρης, γιατί ευτυχώς ήταν πολύ σύντομος μαζί μου. Προχώρησε μετά σε άλλο ζευγάρι με περισσότερο ψωμί.
Ο προπονητής από κάτω κόντευε να φάει τα ρούχα του. Κοιταζόμασταν κρυφά και μου κουνούσε το κεφάλι.
Η εκπομπή τελείωσε και ο Κούτσικος εξαφανίστηκε όπως εμφανίστηκε -προφανώς την έκανε προς άλλο άγνωστο στούντιο γιά άλλες μαλακίες!!
Εμείς μείναμε σύξυλοι όλοι στο στρογγυλό τραπέζι με τους τεχνικούς να μας ξηλώνουν τα μικρόφωνα και να μας κατεβάζουνε από τα ψηλά σκαμπώ, και προσπαθούσαμε να βρούμε τον κατάλληλο για να διαμαρτυρηθούμε.
Λέω του προπονητή μου
"Ασε πάμε να φύγουμε, χάσαμε το χρόνο μας αλλά δεν την ξαναπαθαίνουμε"

Παράλληλα ορκίστηκα μέσα μου.
Ποτέ πιά να μην εμφανιστώ στη τηλεόραση σε παρόμοιες εκπομπές. Μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες και για συγκεκριμένους λόγους που θα διαλέξω αποκλειστικά ΕΓΩ και όχι άλλοι.

2 σχόλια:

Sophia Choleva είπε...

Όσοι κάνουν τηλεόραση , μου δίνουν την αίσθηση ότι υποτιμούν την νοημοσύνη μας...

Ανώνυμος είπε...

καλά τα λές, χθές η ιστορία του ΙΚΑ
δε θύμιζε Ζούγκλα στα άγρια θηρια της δημοσιογραφίας!
Αν ζούσε ο Μάρξ θα αφιέρωνε το όπιο σε αυτούς.