Τρίτη, Ιανουαρίου 30, 2007

Η μοντέρνα στολή τους μάρανε!! (αλλά επί της ουσίας τίποτα)

Ενα αστείο περιστατικό που μούφτιαξε την ημέρα σήμερα.

Στάση μετρό Δάφνης.
Από ψηλότερα στην γυμναστική Ακαδημία όλες οι αστυνομίες (Δημοτικές και μη) έχουν λυσάξει με τα μπλοκάκια στο χέρι.Μιλάμε για τον πόλεμο του αυτοκινήτου.!! Εχει αδειάσει ο τόπος.
Ενα αυτοκίνητο με ένα ΑμεΑ οδηγό πλησιάζει προς το τέλος του δρόμου εκεί που συνήθως διαλέγει να αφήνει το αυτοκίνητό του μακρυά από τον χαμό και τις στάσεις. Οπως αποδείχτηκε ευτυχώς για'αυτόν πέφτει πάνω σε αστυνομικό θηλυκού γένους, στην πένα στη στολή της και με βάψιμο και στυλάκι τέλειο. Σκέτη ευρωπαική εμφάνιση!!

- Καλημέρα
- Καλημέρα
- Πρόκειται να χρησιμοποιήσω το μετρό για μιά δουλειά μου στο κέντρο, το αυτοκίνητο είναι αναπηρικό, μήπως θα μπορούσα να αφήσω το αυτοκίνητό μου εδώ?
- Μόνο για 2-3 λεπτά.
- Μα.. θα κατέβω στο κέντρο με το μετρό, δεν γίνεται για 2-3 λεπτά.
- Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε αυτό το σημείο. Κάντε μιά βόλτα στα τετράγωνα για θέση να παρκάρετε.
- Μα είναι αναπηρικό! απαγορεύεται και γιά αναπηρικά?
- Ναι και γιά αναπηρικά.

Χαχαχα!!! δηλαδή ο φουκαράς διωκόμενος ΑμεΑ οδηγός να βρει, αν βρει να παρκάρει κάποια εκατοντάδες μέτρα μακριά και αφού κάνει σλάλομ ανάμεσα από αυτοκίνητα και από τα άχρηστα πεζοδρόμια για πεζούς, να καταφέρει να χρησιμοποιήσει το μετρό.
Της κοπελιάς με την Ευρωπαική εμφάνιση, προφανώς δεν της μάθανε στη σχολή της αστυνομίας πως να είναι ευαισθητοποιημένη με τις ειδικές ομάδες και πως να προστατεύει τα δικαιώματά τους, δηλαδή να κάνει σωστά την δουλειά της, όπως γίνεται αλλού σε παρόμοιες περιπτώσεις. (Απ'έξω εμφάνιση αλλά μυαλό άδειο)
Μόνο ήξερε να πιπιλάει τη φράση "απαγορεύεται η Στάση και η Στάθμευση" μην έχοντας υποψία για το τί σημαίνει ΑμεΑ. (δεν θα παραξενευόμουνα καθόλου αν δεν έδινε και καμία σημασία σε τυφλό ή γέροντα που θα επιχειρούσε να περάσει απέναντι).

Το Αμεα οδηγός (που αν δεν το καταλάβατε ήμουν εγώ) αφού σιχτίρισε από μέσα του γύρισε οδηγώντας πίσω την Βουλιαγμένης μήπως και βρεί να αφήσει το αυτοκίνητο στον τερματικό του Αγ.Δημητρίου .
Τίποτα!

Γιά την επόμενη ώρα έγινα μπαλάκι του πινγκ πονγκ στις δύο στάσεις μπας και βρω μέρος να παρκάρω. Αρχισε να μου φαίνεται πολύ αστεία η όλη ιστορία-ευτυχώς που δεν στραβοξύπνησα το πρωί, γιατί θα μπορούσα να το τραβούσα και λίγο παρά πάνω, επώνυμα δηλαδή, με το μοντελάκι αστυνόμο- οπότε σκέφτομαι: αφου τελικά δεν γίνεται αλλιώς, ας γίνει. Εισβολή στο κέντρο λοιπόν.
Δεν πάω για βόλτα διάολε, έχω δουλειά που πρέπει να γίνει και ήδη έχω χάσει βλακωδώς πάνω από μία ώρα!!.
Προορισμός μου η Ακαδημίας στο ύψος της Βουκουρεστίου. Με αλάρμ και με τα δύο σήματα στο παρμπριζ θα έβρισκα κάπου που να μην ενοχλεί το αυτοκίνητο και θα έκανα την δουλειά μου, ο Θεος βοηθός. Εξ'άλλου το κέντρο είναι πραγματικά άδειο από αυτοκίνητα εργάσιμες ώρες και γύρω στις 11-12 το πρωί όπως διαπίστωσα άλλη μιά φορά.
Περνώντας μπροστά από την πύλη του Αδριανού ακριβώς στην προτομή της Μελίνας Μερκούρη, υπάρχει ένας πεζόδρομος που οδηγεί ουσιαστικά στα πρώτα στενά της Πλάκας. Τον χρησιμοποιώ καμιά φορά όταν έχω το αυτοκίνητο όταν θέλω να περπατήσουμε με την γυναίκα μου στην Πλάκα. Παρατηρώ ότι είναι άδειο, οπότε αλλάζω γνώμη γυρνάω στην Φιλελλήνων και σε λίγα λεπτά έμπαινα στο στενό δρομάκι.
Οπότε τσουπ! Πέφτω πάνω σε Δημοτικής Αστυνομίας με μπλοκάκια στα χέρια. Κατεβάζω παράθυρο.
- Καλημέρα
- Καλημέρα
- Θα περπατήσω λίγο μέχρι το κέντρο γιά μιά δουλειά μου, αλλά επειδή είμαι ΑμεΑ μήπως θα μπορούσα να αφήσω για λίγο το αυτοκίνητο στο δρομάκι εδώ μπροστά.
- Εχμ ! Βέβαια, Μόνον προχωρήστε λίγο στο βάθος και βάλτε το ειδικό σήμα στο τζάμι σας.

Απλά!! Σύντομα!! Ευγενικά!! Πολιτισμένα!!

Οχι ότι ο προορισμός μου ήταν κοντά.Το χέρι μου από το πρωί με πονούσε λόγω της έντονης προπόνησης χθές, αλλά σπρώχνοντας με πιό αργό ρυθμό και κάτω από έναν θαυμάσιο ήλιο, έγινε η δουλειά μου.

Αλλη φορά μάλλον ξέρω τι θα κάνω:
Με το αυτοκίνητο στο κέντρο αφού όπως φαίνεται τα όργανα διαθέτουν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση από την περιφέρεια, (όπου επικρατεί πόλεμος χαρακωμάτων), και όπου μπορείς να βρεις να παρκάρεις πιό εύκολα.

Με την ευκαιρία διάβασα στον τύπο, ότι στις νέες θέσεις διαγ΄ραμμησης για στάθμευση που έχουν δημιουργηθεί έχουν προβλεφθεί και γιά ΑμεΑ, αλλά θα μπορούμε να σταθμεύουμε ελεύθερα και στις θέσεις με άσπρη διαγράμμιση.
Αυτές οι διαγραμμίσεις που βρίσκονται. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να ξέρω

3 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Αν οι μπατσοι ηταν ευαισθητοποιημενοι,δεν θα λεγονταν μπατσοι αλλα ανθρωποι!!!!

Klearchos είπε...

Τι μαθήματα τους κάνουν άραγε στην σχολή αστυνομίας;

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Δεν ξέρω παιδιά. Το όλο θέμα με έχει ενοχλήσει πολύ.Οχι μόνο για μένα αλλά και γιά άλλους που δεν μπορούν να μετακινήσουν τόσο ευκολα το καρότσι (δηλ να βοηθήσουν με τα χέρια τους το σπρώξιμο του καροτσιού τους όπως εγώ, και που εξαρτώνται από άλλους να τους σπρώχνει,αλλά και άλλους όρθιους με μπαστουνάκι ή όχι, που μετακινούνται δύσκολα και αργά και που είναι πολύ σημαντικό να αφήνουν το μέσο τους κοντά στους ανελκυστήρες των μετρό, ή σε καιρια σημεία στο κέντρο της πόλης.)
Εγώ πάντως χθές έστειλα αυτούσιο το post στα ΝΕΑ και αν θέλουν ας το βάλουν. Ας τρέχουν πίσω μου μετά δίαφοροι να ζητούν διευκρινήσεις. δεν με νοιάζει. το έργο το έχω ξαναδεί, τότε αρχές του 80 που έτρωγα απανωτές κλήσεις σαν φοιτητής εξω από το Χημείο στην Ναυαρίνου και που στο τέλος μετά από μία συνέντευξη σε εφημερίδα καταγγελίας, τους έκανα ρόμπα, και με πήρε ο ίδιος ο Διοικητής τροχαίας τηλ. για συγνώμη και άλλα φαιδρά και έστειλε περιπολικό σπίτι μου να μου δώσει πίσω ακυρωμένες τις κλήσεις.
Φυσικά δέν ξανάδα ροζ χαρτάκι σαν φοιτητής στο παρπριζ του αυτοκινήτου μου από τότε.