Τετάρτη, Ιανουαρίου 24, 2007

Το εμβόλιο Gardacil γιά την αντιμετώπιση του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας

Αυτή θα έπρεπε να ήταν η σωστή αναγγελία του νέου φαρμάκου.

Αντ'αυτού στα τηλεοπτικά δελτία:

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Ωπα!! τί έγινε? Από την μία στην άλλη σωθήκαμε δηλαδή? Εξαλείψαμε έναν μεγάλο εχθρό?
Αυτή η ψευδής εντύπωση πάει με τη μία να δημιουργηθεί.
Γιατί ναι!! όλα είναι μέσα στην καμπάνια και μέσα από την υπερβολή όλα επιτρέπονται. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά Αρη, και ο μεγαλομέτοχος της Φαρμακευτικής εταιρίας Κος Γ----ος δεν τ'αφήνει να περάσουν έτσι.
γι'αυτό και η υπερβολή της ένδειξης για την έναρξη του εμβολίου από τον 9ο χρόνο ζωής. Σιγά ρε παλληκάρια, κάντε το και από τα τρία. Πήξαμε τα παιδιά μας στα εμβόλια που περιέχουν υδράργυρο, Αλουμίνιο και άλλα συσσωρευτικά. ( τα λέω λαικά αλλά έτσι είναι)
Ενας επιφανής επιστήμονας στα παρασκήνια ενός συνεδριόυ νομίζω έιχε πει μακριά από τα μικρόφωνα:
"Ασε όλους τους άλλους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Θα αποτελέσουν την καλυτερη προστασία για το δικό μου παιδί"

( μέχρι και για την ανεμοβλογιά έχει βγεί εμβόλιο, λες και αν πάθει ανεμοβλογιά το παιδάκι θα πάθει τίποτα παρά πάνω από το να χάσει μερικές μέρες μαθημάτων στο σχολειό)

Λοιπόν σοβαρά τώρα.
Φυσικά και ΔΕΝ ανακαλύφθηκε κάποιο ριζικό φάρμακο εναντίον του καρκίνου της μήτρας.
Ανακαλύφθηκε απλά ένα έμβόλιο έναντίον ΚΑΠΟΙΩΝ στελεχών του ιου HPV (Human Papilloma Virus-υπέυθυνο για τα οξυτενή κονδυλώματα) και που δυνητικά κάποια στιγμή της ζωής της γυναίκας ΜΠΟΡΕΙ να εμφανίσει (δηλαδή έχει μεγαλύτερες πιθανότητες από άλλες που δεν είναι φορείς), καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Δηλαδή για να καταλαβαινόμαστε καρκίνο μπορεί να εμφανίσουν φυσικά και οι μη φορείς γυναίκες του HPV.
Τέλος το συγκεκριμένο εμβόλιο- που επαναλαμβάνω αποτελεί τεράστια επιτυχία του ιατρικού κόσμου και των ερευνητικών εργαστηριών- καλύπτει ένα 20-25 % των υπαρκτών αναγνωρισμένων σήμερα στελεχών του ιού.
Δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένα εμβόλιο γιά όλα τα στελέχη ενός ιού. Τεχνολογικά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Υστερα υπάρχουν και οι μεταλλάξεις ενός ιού. Το γνωστό πρόβλημα που παρουσιάζει ο ιός HIV (το γνωστό μας AIDS) .Ενας λόγος ακόμα που δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα εμβόλιο για την Ηπατίτιδα C. Θέμα το οποίο με αφορά και προσωπικά και που θα υπάρξει σαν δημοσίευση στο farmakopoios.blogspot.com

Αφορμή για αυτό την δημοσίευση αποτέλεσε η συζήτηση που προέκυψε στο blog του φίλου Κλέαρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: