Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2007

Επιτέλους! και λίγο ζωντανό σκάκι!!

Επιτέλους μετά από αρκετό διάστημα (σχεδόν ενάμισυ χρόνου, και εξαιτίας των προπονήσεων) βρήκα κατάλληλες μέρες για ένα ζωντανό τουρνουά (face to face) σκακιού. Τι να το κάνεις αν ασχολείσαι σχεδόν καθημερινά με το ευγενές άθλημα, τι κι αν περιμένεις να σου στείλουν οι αντίπαλοι με email τις απαντήσεις, τι κι αν παίζεις real time με αντίπαλο από κάποιο σημείο του πλανήτη. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν αγώνα με πραγματική σκακιέρα, πραγματικό ρολόι και πραγματική αγωνία... κρυφοκοίταγμα στον αντίπαλο για αντιδράσεις, διαχείριση του χρόνου σου ώστε να μην τρέχεις στο τέλος και... αυτοέλεγχο.
Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι που (πρέπει να) το ευχαριστιέσαι ακόμα και όταν χάσεις (έχω ξαναγράψει για αυτό). Δεν μπαίνει ο παράγοντας τύχη μέσα οπότε αν χάσεις απλά θα χάσεις επειδή ο αντίπαλός σου ήταν καλύτερος και είδε κάτι παρά πάνω από σένα. Στο τέλος του δίνεις το χέρι και φεύγεις με ψηλά το κεφάλι και ευχαριστημένος για τον αγώνα σου.

Το γεγονός γίνεται στον Σκακιστικό Ομιλο Καλλιθέας για επτά αγώνες Δευτέρες και Πέμπτες (6 η ώρα) Ο κάθε παίχτης έχει χρόνο 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και 30 δευτ/πτα πρόσθεση χρόνου ανά κάθε κίνηση.
Αν προκύψει κάποια παρτίδα με ενδιαφέρον θα την αναπτύξω και θα την δημοσιεύσω.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να σαι καλά φιλαράκι ελπίζω να τα λέμε. έχεις φιλιά από Σοφία CU