Τετάρτη, Δεκεμβρίου 27, 2006

Αραχθος (μέρος 2ο)

Ενας καλός φίλος αυτές τις μέρες επισκέφτηκε την σχετική τοποθεσία του blog μου με τις φωτογραφίες της Αναστασίας από την Ηπειρο , και συγκεκριμένα από τα μέρη της κοίτης και των πηγών του Αραχθου, που του άρεσαν επίσης πολύ. Είχε βρεθεί στα μέρη εκείνα, για τους λόγους που αναφέρονται στα σχόλια, αλλά και για κάποιον άλλον πολύ ζωτικής σημασίας για το ποτάμι και το γύρω οικοσύστημα, συμπεριλαμβανομένων και των λιγοστών κατοίκων που έχουν απομείνει .

Ομολογώ πως δεν ήξερα ότι σχεδιάζουν ένα επιπλέον υδροηλεκτρικό φράγμα χρησιμοποιώντας τα νερά του ποταμού. Οπως επίσης δεν είχα φανταστεί την έκταση των αλλαγών που μπορεί να επιφέρει ένα τέτοιο έργο.
Παραθέτω την πληροφορία σε σας, αφού ευχαριστήσω τον φίλο για τα σχόλια του, αλλά και για το κείμενο που μόνο γνώση προσφέρει.

Εγώ δεν θα πω τίποτα παρα πάνω, παρά ότι εν ονόματι της δήθεν εξοικονόμησης εναλλακτικών πόρων ενέργειας δεν πρέπει να παραβλέπουμε όλους τους παράπλευρους παράγοντες, όπως σπάνια χλωρίδα και πανίδα, κατοίκους, πραγματικά τουριστικά οφέλη ,ή μη κ.ά
Είναι γεγονός ότι τα φράγματα σαν ιδέα έχουν ήδη εγκαταληφθή, ενώ η ιδέες στρέφονται αλλού, όπως αιολικούς πόρους, κυματικές πηγές ενέργειας, φωτοβολταικά, ενεργειακή διαχείρηση σκουπιδιών, κλπ

Πάρτε μιά ιδέα για το τι έχει γίνει εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: