Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2007

Η Ακαδημία προειδοποιεί: τα Σκόπια δεν έχουν αθώα κίνητρα

«Η ψευδεπίγραφη "Μακεδονία" διεκδικεί την πραγματική Μακεδονία»!
«Δεν μπορoύν να χρησιμοποιούν ένα όνομα που και μόνο του προπαγανδίζει εδαφικές επιδιώξεις»!

Ντοκουμέντο-βόμβα της Ακαδημίας Αθηνών με ατράνταχτες ιστορικές αποδείξεις δεν δέχεται ούτε για αστείο, και με οποιαδήποτε άλλη μορφή ή σύνθετη ονομασία,παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς.
Το έγγραφο του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας είχε αποσταλεί από το 1992 στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα κόμματα, στις ξένες ακαδημίες και σε όλα τα πνευματικά ιδρύματα εντός και εκτός Ελλάδος.

Ρητό και κατηγορηματικό το εθνικό στοπ από την Ακαδημία: «Η πολιτική αξίωση της Δημοκρατίας των Σκοπίων να ονομαστεί “Μακεδονία” αντιβαίνει στα ιστορικά δεδομένα που είναι αποδεκτά από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα»!

Το έγγραφο-φωτιά, αφού αποδεικνύει με ιστορική ακρίβεια ότι οι σημερινοί Σκοπιανοί κατοικούν στην περιοχή που έζησαν οι αρχαίοι Παίονες και Δάρδανοι -ορκισμένοι εχθροί τότε των Μακεδόνων, καταλήγει στο συγκλονιστικό διά ταύτα - αυστηρή προειδοποίηση για την πολιτική μας ηγεσία… Για το ποιος θα είναι ο επόμενος μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα, αν συμπράξει με την έγκριση της (νομιμοποίηση) στην παραχώρηση του ονόματος με τον μανδύα της σύνθετης ονομασίας, όπου τελικά θα μείνει σκέτο το «Μακεδονία»…

Υπογραμμίζει η Ακαδημία:

«Τα Σκόπια έχουν δικαίωμα να γίνουν κυρίαρχο κράτος. Δεν δικαιούνται όμως να αποκτήσουν, με διεθνή αναγνώριση, ένα πλεονέκτημα που δεν έχει κανένα κράτος στον κόσμο: Να χρησιμοποιούν ένα όνομα που και μόνο του προπαγανδίζει εδαφικές διεκδικήσεις».

Λέει με απλά ελληνικά και προειδοποιεί η Ακαδημία την κυβέρνηση και τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΝ) που σήμερα από κοινού και με σπουδή προωθούν τη σύνθετη ονομασία…

Δεν μπορείτε, απαγορεύεται να δώσετε, (με όποιο πρόσχημα), το όνομα, γιατί αύριο θα βρεθείτε απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα των εδαφικών διεκδικήσεων. Δεν εννοούν να αντιληφθούν οι κοντόφθαλμες ηγεσίες ότι το όνομα και μόνο το όνομα είναι το όχημα του αλυτρωτισμού.

Δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι πίσω από το κρατίδιο υπάρχει και δραστηριοποιείται ένας πολυεθνικός συνδυασμός δυνάμεων που θέλει την Ελλάδα να βρίσκεται εσαεί δέσμια εξαρτήσεων και συμφερόντων.





Έγγραφο-βόμβα

της Ακαδημίας

Ιδού το συγκλονιστικό κείμενο της Ακαδημίας, που αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια για τα Σκόπια και που οριοθετεί αυστηρά το χρέος της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

«Ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ (1992). Η Σύγκλητος της Ακαδημίας Αθηνών στη συνεδρία της 17ης Ιανουαρίου 1992 έλαβε την απόφαση να θέσει υπόψη της επιστημονικής κοινότητας και άλλων προσωπικοτήτων τα ακόλουθα:

Αυτήν τη στιγμή μια μείζονος σημασίας πολιτική αξίωση διατυπώνεται, η οποία αντιβαίνει στα ιστορικά δεδομένα που είναι αποδεκτά από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Πρόκειται για την απαίτηση της Δημοκρατίας των Σκοπίων να ονομαστεί “Μακεδονία”. Τα ονόματα Μακεδόνες και Μακεδονία ανάγονται στην αρχαιότητα. Έτσι κάθε χρήση τους στην εποχή μας παραπέμπει σε αρχαία δεδομένα, είτε νομίμως είτε καταχρηστικώς. Συντελείται κατάχρηση όταν το όνομα “Μακεδονία” αποδίδεται σε εδάφη που δεν κατοικήθηκαν από Μακεδόνες και δεν αποτέλεσαν τμήματα του μακεδονικού βασιλείου. Υπ' αυτές τις συνθήκες η γνώση των αρχαίων δεδομένων δεν είναι απλή επιστημονική περιέργεια. Οι αδέσμευτοι ερευνητές συμφωνούν ότι το μέγιστο μέρος της μέχρι τώρα ομόσπονδης δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, που διεκδικεί το γεωγραφικό όνομα “Μακεδονία” και το εθνικό όνομα “Μακεδόνες”, εκτείνεται ως επί το πλείστον σε εδάφη όπου κατά την αρχαιότητα κατοικούσαν όχι Μακεδόνες, αλλά Παίονες, Δάρδανοι και άλλοι λαοί. Η σημερινή πόλη των Σκοπίων κείται στην αρχαία Δαρδανία. Οι Δάρδανοι παρέμειναν έως το τέλος οι αμείλικτοι εχθροί των Μακεδόνων, από τους οποίους, όπως παραστατικά γράφει ένας λατίνος ιστορικός, τους εχώριζε “άσβεστο μίσος” (odium immortale). Οι Παίονες έμειναν κι αυτοί ως επί το πλείστον ανεξάρτητοι. Στα διαστήματα που ήσαν υποτελείς των Μακεδόνων, δεν έπαυαν να έχουν δικούς τους βασιλείς και τα νομίσματά τους να φέρουν το εθνικό ΠΑΙΟΝΩΝ, αντί του εθνικού ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. Έτσι τα βόρεια σύνορα του μακεδονικού βασιλείου δεν ξεπέρασαν ποτέ την Ηράκλεια (Μοναστήρι - Βιτώλια), τις κορυφογραμμές του όρους Βαρνούς (Nidze), τις Ιδομενές (στο ύψος της Γευγελής) και το όρος Όρβηλος (Μπέλες). Επομένως η σημερινή ομόσπονδη δημοκρατία με το όνομα της Μακεδονίας δεν περιλαμβάνει παρά ελάχιστα τετραγωνικά χιλιόμετρα της ιστορικής Μακεδονίας (μεταξύ των ελληνικών συνόρων και του Μοναστηριού και περί τη Δοϊράνη). Επιπλέον του ότι δεν έχει δικαίωση η ως άνω χρήση των ονομάτων “Μακεδόνες” και “Μακεδονία”, δεν έχει καν αθώα κίνητρα: Η ψευδεπίγραφη “Μακεδονία” διεκδικεί την πραγματική Μακεδονία, που είναι τμήμα της Ελλάδας και κατοικείται από Έλληνες. Ήδη η ομόσπονδη δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας με το όνομα “Μακεδονία” έχει προπαγανδίσει την ιδέα απελευθερώσεως της “υπόδουλης” Μακεδονίας. Ένα ανεξάρτητο κράτος με το όνομα “Μακεδονία” θα συνεχίσει με μεγαλύτερη έμφαση αυτήν την εκστρατεία(!)

Η ομόσπονδη γιουγκοσλαβική δημοκρατία έχει δικαίωμα να γίνει κυρίαρχο κράτος. Δεν δικαιούται όμως να αποκτήσει με διεθνή αναγνώριση ένα πλεονέκτημα που δεν έχει κανένα κράτος στον κόσμο: Να χρησιμοποιεί ένα όνομα που και μόνο του προπαγανδίζει εδαφικές επιδιώξεις.»

Aνάρτηση από το ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: