Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2007

Το έσχατο συλλαλητήριο

Σήμερα επικοινώνησα σαν ανησυχών γονεύς κάποια στιγμή το απόγευμα, με το φοιτητάκι αετόπουλο να δω πως πάει το συλλαλητήριο (αν και μεταξύ μας τελειωμένη ιστορία με το περίφημο νομοσχέδιο, (αλλά δεν πειράζει. Ζήτω τα φοιτητικά μας νιάτα, γιατί σε αυτούς ελπίζουμε και αυτούς έχουμε!)
...μου λέει:
(απόγευμα) βλέπεις τηλεόραση?
(συνήθως δεν βλέπω, ειδικά το απόγευμα)... του λέω:
Οχι!!
Δεν πειράζει καλύτερα μου λέει, με υφέρπον χαμόγελο από ότι κατάλαβα από τη φωνή του
....τρέχω και ανοίγω τηλεόραση
Βλέπω τα γνωστά.
Εκεί που θα έπρεπε να βλέπεις συμπαγή πορεία φοιτητών, στην έσχατη υπερ βωμών διαμαρτυρία τους, βλέπω μόνον μασκοκουκουλοφόρους με καδρόνια, πέτρες, μολότωφ και ότι άλλο αυτοσχέδιο, να παίζουν κρυφτούλι μπρος στη Βουλή των Ολων Ημών, με τα Δήθεν όργανα της τάξης, και σαν σε τέλεια αρένα οι κάμερες των καναλιών,εκ του ασφαλούς να ζουμάρουν στο γεγονός πάνω κάτω στην Πανεπιστημίου και στην Αμαλίας από τα γνωστά μπαλκόνια της Πλ.Συντάγματος (σιγά μην κατέβαιναν στο δρόμο οι τάχα μου μάχιμοι οπερατέρ!!)
Το αποτέλεσμα?
Ολα τα κανάλια ασχολούνταν μόνο με τα χαρακώματα των οδομαχιών (το χουμε ξαναδεί το έργο!!) . Ελάχιστα για τον φοιτητικό αγώνα (συν ότι οι καθηγητές πιστεύω ότι προτάσσουν τους φοιτητές- γιατί χαζοί είναι να τραβήξουν το σκοινί?)
Εν ολίγοις. Τι πέρασε προς τα έξω σήμερα?
Επιεικώς μιά τρύπα στο νερό, και το ότι ο κοσμάκης και οι μαγαζάτορες του κέντρου έφαγαν στη μάπα άλλη μιά μούφα πορεία που κατέληξε σε επεισόδια των γνωστών άγνωστων κουκουλοφόρων.
Και ρωτώ!
Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο άγνωστοι? Λέω μήπως! έτσι τρώω μιά φλασιά και αναρωτιέμαι!!?
γιατί δεν είναι δυνατόν να γίνονται συλλήψεις και να προσάγονται άτομα και συνέχεια να γίνονται οδομαχίες με μετρημένους στα δάχτυλα κουκουλοφόρους!! Ούτε Λερναία Υδρα να ήτανε!

Λέω μήπως και πάλι και....
ο νοών νοείτω

3 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δυστυχως οι μπατσοι τα εκαναν για ακομη μια φορα σκατα...

Debby είπε...

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
Εκτός του ότι η ηγεσία όπως φαίνεται της αστυνομίας είναι άσχετη με το αντικείμενο, ο κατάλογος των ασχέτων συνεχίζέται ανεβάινοντας την ιεραρχία.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

πρεζα tv, debby
καλησπέρα.Οι άνθρωποι ήταν μιά ζωή ανεκπαίδευτοι να αντιμετωπίζουν ακρέες καταστάσεις. μου θυμίσατε αλλα και ένα ντοκυμαντερ πολύ ενδιαφέρον στο ΣΚΑΙ προχθές, το οποίο είχε γίνει μάλλον και για ξένο κανάλι, γιατί ο Ευαγγελάτος μίλαγε κάποιες στιγμές σε κάποιον δημοσιογράφο Αγγλικά, για τα γεγονότα του 97 με τον Ματει Σορίν στην οδό Νιόβης στα Πατήσια, όταν ο ίδιος μίλαγε στον αέρα με τον κακοποιό και τους ομήρους και όταν η αστυνομία και ο τότε αρχηγός απαγόρεψε στο κανάλι, πήρε την επιχείρηση στα χέρια της/του με το "διακριτικότατο" ντου της που έκανε τα τίναξε όλα στον αε΄ρα και χάθηκε τσάμπα η νεαρή κοπέλλα.
ηταν πολύ ενδιαφέρον ντοκυμαντερ και μας έφερε πικρές μνήμες που καλά είναι να θυμο΄μαστε που και που, και πιό πολύ τα σαίνια των σωμάτων ασφαλείας.