Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2011

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ (χωρίς προυποθέσεις)

Το Βασικό Εισόδημα
(χωρίς προϋποθέσεις ...)

Την θεωρία του "Βασικού Εισοδήματος" και της παροχής των βασικών αγαθών για να επιβιώσει ένας άνθρωπος δυστυχώς οι περισσότεροι δεν την κατανοούν νομίζοντας ότι ο άνθρωπος πρέπει να δουλεύει, δηλαδή να είναι δούλος, απλά και μόνο για να επιβιώσει. Τα αποτελέσματα αυτής της λανθασμένης πεποίθησης είναι καταστρεπτικά ... "Το δικαίωμα στην δουλειά είναι ιερό" θα έπρεπε να αντικατασταθεί με "το δικαίωμα στην ζωή είναι ιερό."

Μην γνωρίζοντας τις αρχές αυτής της θεωρίας ή παρόμοιων θεωριών βασικά τα αιτήματά μας δεν διαφέρουν από αυτά αυτών που μας δυναστεύουν. Δηλαδή με λίγα λόγια το σύστημα καταπίεσης το δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι εφόσον δεν έχουμε ξεκαθαρίσει κάποια βασικά θέματα.

Το Βασικό Εισόδημα είναι ένα εισόδημα που χορηγείται χωρίς όρους. Η καθιέρωσή του σε συνδυασμό με μια πιο κατάλληλη παιδεία που καλλιεργεί την κριτική σκέψη στον άνθρωπο θα εξαφανίσει την διαφθορά και την απληστία από την Γη σε περίπου μια ή δύο γενιές, δηλαδή 30 με 60 χρόνια. Θα εξαφανίσει την σημερινή ζούγκλα που έχουμε φτιάξει που μας μαθαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετά για όλους, ότι για να ζήσει ένας άνθρωπος κάποιος άλλος πρέπει να πεθάνει και ότι δυστυχώς πρέπει να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας απλά και μόνο για να επιβιώσουμε.
Βασικό εισόδημα ... χωρίς προϋποθέσεις .....
www.basicincome.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: