Σάββατο, Δεκεμβρίου 29, 2007

Το παλιό Zonar's ή το νέο FloCafe

Σήμερα ήταν όμορφη μέρα για βόλτα στην Αθήνα και πρωινό στο κέντρο.
Μέρες τώρα είχαμε σταμπάρει το Flo caffe που άνοιξε πρόσφατα στην γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, ή αν προτιμάτε οι πιό παλιοί το πρώην θρυλικό Zonar's.

Πρώτον να ξεκαθαρίσω, δεν είναι για αυτούς που ψάχνουν φτηνό καφέ γλυκό ή πρωινό. Εν γνώσει μας μπήκαμε μέσα, αλλά αμέσως στη συνέχεια αποζημιωθήκαμε και με το παρα πάνω. Χαλάλι τα λεφτά αν ευχαριστιέσαι κάτι.
Ανοιγμα πόρτας και προσφορά αν και δεν χρειαζόταν ,να βοηθήσουν για το αναπηρικό καροτσάκι. Ζεστή ατμόσφαιρα, γεμάτο από όμορφο κόσμο κάθε ηλικίας, και γλυκεία μυρωδιά!
Μμμ μάλλον θα πίναμε και θα γευόμασταν αυτό που ζητούσαμε. Σκηνικό μοντέρνο αλλά με νότες του παλιού καφέ που προυπήρχε στο σημείο. Στο βάθος υπερυψωμένος ο χώρος του εστιατορίου για τις απογευματινές και βραδυνές ώρες. Αμεση εξυπηρέτηση και καλή πρόθεση να σου εξηγήσουν τις όποιες απορίες σχετικές με τον κατάλογο τα γλύκα, τα αλμυρά, και τους καφέδες.
Τεράστιος μπουφές με μεγάλη ποικιλία από γλυκά, μικρά, μεσαία σάντουιτς, αλλά και σάντουιτς για να φτιάξει κάποιος μόνος του.
Χαλαρώσαμε, εφημερίδα, χάζεμα έξω από την τεράστια τζαμαρία τα παραδοσιακά κτίρια της Πανεπιστημίου, και το κόσμο να περνάει, και να σου και το πρωινό μας.
Μιά τάρτα με blackberries, ένα σάντουιτσάκι κομμένο στα δύο με χωριάτικο ψωμί καπνιστή γαλοπούλα, κασέρι ντομάτα και δύο καφέδες φίλτρου αλλά στις ειδικές συσκευές=percolators=. Τέλειοι!! Σας τον προτείνω αν επισκεφτήτε το μέρος. Το ιδανικό άρωμα του straıght black coffee στη σωστή θερμοκρασία.
Ομορφο το κέντρο της Αθήνας. Μακάρι να ήταν και σε άλλα μέρη της τό ίδιο όμορφη. Νόμισα για μιά στιγμή ότι βρισκόμουνα σε κεντρικό καφέ κεντροευρωπαικής πόλης.
Εκεί βέβαια είμαι σίγουρος ότι θα πλήρωνα λιγότερο, αλλά δέν θα βρισκόμουνα ανάμεσα στο ίδιο όμορφο κόσμο.

Σίγουρα από μένα, το παλιό Zonar's ή το νέο Flo Caffe στη Πανεπιστημίου με Βουκουρεστίου, είναι μιά πρόταση προς όλους που κατεβάινουν κέντρο και θέλουν κάτι διαφορετικό.

6 σχόλια:

Agobooks είπε...

Saki μου!
Το μήνυμα αυτό, δεν συνδέεται άμεσα με αυτά που γράφεις στο post σου. Και δεν θα μπορούσε κι όλλας! :)
Είναι η ευχή μου για σένα προσωπικά και για όλους τους άλλους blogger που στη διάρκεια της χρονιάς ανταλλάξαμε απόψεις, σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς. Κοινούς αλλα και προσωπικούς.
Σου εύχομαι, χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
Υγεία ευτυχία χαρά και ευημερία.
Μακριά από προβλήματα και σκοτούρες.
Το 2008 , αν και δίσεκτο, να είναι καλύτερο από το 2007 !

philos είπε...

Και γω προχθές πήγα και πήρα ακριβώς την ίδια αίσθηση με σένα!
Το κέντρο αναγεννιέται σιγά σιγά!

Αν βοηθούσε και ο Δήμος φτιάχνοντας πεζοδρόμια και διατηρώντας τα καθαρά και αδεια από μπάζα και μοτοσυκλέτες...

Γκρινιάρης είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά! Το έμαθα πριν μερικές εβδομάδες οτι άνοιξε, αλλά δεν πρόλαβα να πάω στην σύντομη επίσκεψή μου στην Αθήνα. Next time.

Το κέντρο της Αθήνας είναι πολύ όμορφο, αλλά προτιμώ τις - λίγες - περιοχές που δεν υπάρχουν αυτοκίνητα. Γιατί οι κόρνες και η βαβούρα τις περισσότες φορές χαλάνε αυτό το ωραίο στηνικό.

Καλή πρωτοχρονιά!

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

@Νίκο
μακάρι να συνεχίσουμε υγιώς όλοι έτσι. Η πρωτοχρονιά απόψε το βράδυ για μένα θα είναι πολύ δύσκολη από τις χειρότερες της ζωής μου και σαν μία καθημερινή νύχτα, αυτό όμως δεν με εμποδίζει να στέιλω τις θερ΄μοτερες ευχές σε σένα την οικογένειά σου αλλά και όλους τους επισκέπτες της αετοφωλιάς

@φίλε
χάιρομαι που δεν ήμουνα ο μόνος με την ίδια αίσθηση. Οσο για τα πεζοδρόμια και τα άλλα άσε σας ΑμεΑ γνωρίζω καλύτερα!! Χαίρομαι που παρατηρείς γύρω σου τι συμβάινει και γιά άλλες δύσκολες κοινωνικές ομάδες. Ευχές πολλές και χάιρομαι που τα ξαναλέμε

@Γκρινιάρη
Εμ!! αμα είσαι από επαρχία φυσικά και θα απεθανεσαι την φασαρία!1 Ασε εμείς μεταλλαχθήκαμε και δεν λέμε να ξεκολλήσουμε από εδώ. εσύ κάτσε εκεί που είσαι!!
ευχές πολλές

Ανώνυμος είπε...

Αητέ μου χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Ό,τι επιθυμείς για το 2008 για σενα και την οικογένειά σου.
Γειά και χαρά :))))))

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

@ Riva Athena
Χαιρομαι που σε ξαναβρίσκω. ανταποδίδω με πολύ ζέση και αγάπη. ¨-)