Παρασκευή, Μαΐου 11, 2007

Το πρόγραμμα της Autonomia Expo (κρατήστε το, τυπώστε το, μοιράστε το)

Εφθασε η ώρα της και πραγματικά ανυπομονώ να πάω και τις τρεις μέρες όχι τόσο γιατί ανήκω στο χώρο, όσο για το ότι δεν θα είναι απλά... μιά ακόμα έκθεση. Θα είναι μία γιορτή από την αναπηρία, για την αναπηρία και προς όλους τους σύγχρονους ορθά σκεπτόμενους πολίτες.
Εκτος των εκθετηρίων θα έχει και πολιτιστικό αλλά και επιστημονικό ενδιαφέρον όπως φαίνεται και στο πρόγραμμα που κοπιάρω από το site. Γιά περισσότερα μπείτε κλικάροντας στο logo που υπάρχει στο περιθώριο. Ισως βρεθούμε εκει για πρώτη φορά. Γιατί όχι...


Πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Autonomia EXPO

Δημοσιεύθηκε στις: 6/5/2007 στις κατηγορίες Autonomia 2007, Εκθέτες, Greek, Επισκέπτες

Στην Autonomia EXPO θα συμβούν και παράλληλες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Προς το παρόν τα σεμινάρια που έχουν καθοριστεί έχουν ως εξής:

Παρασκευή 18 Μαίου 2007:

11 πμ έως 1 μμ: Ημερίδα με θέμα «αθλητισμός και σπορ για την k@v*a τους» ;-) γίνεται από τους καθ’ ην αρμόδιους.

5 μμ έως 7 μμ: Ημερίδα με θέμα «Σεξ και αναπηρία» με αναφορές στο σεξ όπως αυτό συμβαίνει ύστερα από την εμπειρία της αναπηρίας. Αναφοράς θα υπάρξουν για το επιβοηθούμενο σεξ, τους σεξουαλικούς βοηθούς, τα προσπελάσιμα σεξουαλικά βοηθήματα, τα φαρμακευτικά σκευάσματα, τις σεξουαλικές θεραπείες, το σεξουαλικό υποκατάστατο, τον ρόλο της πορνείας, την ομοφυλοφιλία αλλά και οτιδήποτε άλλο αφορά τους εραστές και τις ερωμένες που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας και τους συντρόφους τους.

7 μμ έως 9 μμ: Το χορευτικό συγκρότημα ΔΑΓΙΠΟΛΗ.

Σάββατο 19 Μαίου 2007:

10 πμ έως 2 μμ: Σκλήρυνση κατά πλάκας: που είμαστε, πού πηγαίνουμε και τι μπορούμε να περιμένουμε από την ιατρική, την έρευνα και την τεχνολογία. Κορυφαίοι επιστήμονες θα αναφερθούν σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την σκλήρυνση κατά πλάκας, τα νέα φάρμακα, τις θεραπείες με τα βλαστοκύτταρα, αλλά και θα απαντήσουν ακόμη και στα πιο δύσκολα ερωτήματα. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του νεοϊδρυθέντος συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας που στην ουσία είναι ο διοργανωτής της ημερίδας.

5 μμ έως 7 μμ: Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και Πολυαισθητηριακά Περιβάλλοντα
Η χρήση τους στην κλινική πράξη. Ομιλητές: Ελίζα Μάγκλαρη, Εργοθεραπεύτρια, Σοφία Αραμπατζή, Ψυχολόγος, Κων/νος Μπαδάνης, Εργοθεραπευτής, Κων/νος Βελίκος, Εργοθεραπευτής.

7 μμ έως 9 μμ: Oμάδα χορού ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ: Επτά άντρες και γυναίκες με αναπηρία, συναντώνται με επτά επαγγελματίες χορευτές. Ο χορογράφος Κωνσταντίνος Μίχος τους οδηγεί να χορέψουν όλοι μαζί στην παράσταση της ομάδας χορού Λάθος Κίνηση με τίτλο “Εξολοθρευτής 14″, η οποία θα παρουσιαστεί το Σάββατο 19 Μαϊου στις 7 μμ.

Κυριακή 20 Μαίου 2007:

11 πμ έως 1 μμ: To Find the Right Position. Σωστή Επιλογή Στάσης Σώματος. Ομιλητής: Carsten Dittmann, Ορθοπεδικός Μηχανικός, της Ortho Team 4 All (Γερμανία).

4 μμ έως 6 μμ: Tο Βιωματικό Εργαστήριο Χορού “fotosoma”, με την παρουσία πολλών φωτογραφιών, διοργανώνεται από την VSA Hellas (Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) σε συνεργασία με την Ομάδα Χορού ΑγγελόΣκονη και με το Εργαστήρι Φωτογραφίας της ΑΣΚΤ (Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών). Το βιωματικό εργαστήρι χορού με θέμα την «σχέση της κίνησης του σώματος και της φωτογραφίας» καλεί όλους να συμμετέχουν σε αυτό. Όποια και να είναι η χορευτική ή η φωτογραφική σας εμπειρία ελάτε να δοκιμάστε. Μόνη προϋπόθεση η καλή διάθεση.

7 μμ έως 9 μμ: Η χορευτική ομάδα Φυγείν Αδύνατον της Νατάσας Αρέθα θα παρουσιάσει την παράσταση «Συναντήθηκαν τυχαία». Το χοροθέατρο ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ είναι μία χοροθεατρική ομάδα που επικεντρώνεται στην έρευνα και την ανακάλυψη νέου δραματολογικού και κινησιολογικού λεξιλογίου σε συνδυασμό με άλλα εκφραστικά μέσα (θέατρο, μουσική, βίντεο, εικαστικά), έχοντας στις μέχρι τώρα παραγωγές της ως βασικό της πυρήνα άτομα με κινητικά προβλήματα και ιδιαίτερη φυσική κινησιολογία λόγω σωματικής αναπηρίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: