Τρίτη, Ιουλίου 03, 2007

Το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

...είμαι που λέτε στην Πολωνία (γιαυτό χάθηκα γι' αυτούς που μπορεί να αναρωτήθηκα), και παρακολουθώντας το μόνο κανάλι που μπορείς να δεις σε χώρα με γλώσσα ζόρικη, δηλ το CNN, διαβάζω στα σύντομα ειδησομηνύματα στο βάθος της οθόνης, λίγο μετά που είχα επικοινωνήσει με Ελλάδα, και μου είχαν πει τα φοβερά νέα για την φωτιά στο "Μεγάλο Βουνό"

.... γιά μία και πλέον μέρα μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά, και κατακαίει το Μητροπολιτικό Πάρκο της Αθήνας!!

Ουάου, Πως τα λένε έτσι βρέ παιδί μου !! Και πως να το φανταζόταν άραγε αυτό το Μητροπολιτικό Πάρκο, ένας ξένος έτσι όπως διαβάζει αυτές τις γραμμές.
Να το φανταζόταν λέω γιατί απλά ουσιαστικά ΔΕΝ υπάρχει πιά,(πότε υπήρξε δηλαδή μεταξύ μας) Και αν έμεινε λίγο προς την μεριά που κοιτάζει την δύσμοιρη πόλη, έχουμε μπόλικο καλοκαίρι μπροστά μας να το κάψουμε και αυτό!!

Εβαλα πολλά γέλια εκείνη την στιγμή, γιατί το Μητροπολιτικό Πάρκο της Αθήνας, απλά είναι ένα ανέκδοτο, σαν το ποτάμι που είχε κάααποτε και που τώρα είναι οχετός, σαν τις όμορφες μονοκατοικίες που υπήρχαν πριν τις φάνε τα κοράκια οι εργολάβοι, σαν σαν σαν σαν....

Που την σφίξαν, και την καταράστηκαν να περιοριστεί μέσα στην λεκάνη που περικλείουν τα τρια βουνά της, δεν πα να μείνουν εκει μέσα άλλοι τόσοι και όλη η Ελλάδα αν μπορούσε να γίνει, .... αλλά όχι ρε φίλε εκεί να πήξετε όλοι να μην μπορείτε να κουνηθείτε.
Ετσι θέλετε εσείς? Πάρτε τις φωτιές οι άλλοι, να ξεφύγουνε στις πλαγιές και ακόμη παραπέρα αν μπορέσουνε να αναπνέυσουν λιγάκι, να μπορέσουν να κυκλοφορούν τα SUV τους και τα άλλα τους , δεν πα να βλέπουν γυμνούς βράχους εκεί που παλιά υπήρχαν πράσινα πευκοδάση που πάλευαν αποτελεσματικά με τον λίβα των τσιμέντων και με το αφόρητο βρωμοκλάσιμο του καταλύτη.
Δεν βαριέσαι μωρέ. Καμμένη γή να χτίσω την τσιμεντένια βιλάρα μου

Ακου λέεει Μητροπολιτικό Πάρκο της Αθήνας!!!
Χα Χα Χα!!!
ΘΑ ήταν.

Μόνο αν τα βουνά δεν περίκλειαν την Πόλη, αλλά ήταν ΜΕΣΑ στην πόλη και όμορφα οικοδομημένα.
Μόνο τότε δεν θα έπιαναν ΠΟΤΕ φωτιά από τάχατες υπερθεμασμένους πυλώνες και από άλλες τέτοιες θεωρίες και φαντασιώσεις.
Γιατί απλά η ίδια η πόλη θα φρόντιζε και θα είχε κάνει δικά της τα βουνά αυτά και θα πονούσε ό καθένας κάτοικος του δάσους την ιδιοκτησία του που ΘΑ υπήρχε μέσα.

Τώρα δεν έμεινε τίποτα!!! ΤΙΠΟΤΑ
Μόνο η σιγουρια της επερχόμενης ερημοποιήσης και των πλημμυρών.
Εκεί,! να καιγόμαστε στους 60 βαθμούς αποτέλεσμα μετάλλαξης του πιό όμορφου μικροκλίματος που ήμασταν περήφανοι....
...κάποτε

(για την Πολωνία και τί έγινε.... άλλη φορά που θα έχω κέφια, γιατί τώρα πενθώ!! )

Δεν υπάρχουν σχόλια: