Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2012

Γαρίδες απο τη Φουκουσιμα ή κρεμμυδάκια απ τη Θήβα?

Πριν το πουν στις ειδήσεις το βράδυ και σήμερα το πρωι το είδα με τα ματια μου χθες 25 Φεβρουάριου

Ανεβαίνοντας προς το φως της πλατείας Συντάγματος και πριν καλα καλα συνειδητοποίηση γιατι κουβαλούσαν πατάτες και κρεμμυδάκια παρα πολλοί συνανθρώπους μας μέσα στους διαδρόμους του μετρο , βρέθηκα σε μια μεγάλη ουρά που σχεδόν ξεκινούσε απο τα σκαλοπάτια της πλατείας και κατέληγε σε πάγκους στο τελειωμό της προς την Ερμού .
Στην αρχη σκέφτηκα ότι ήταν ενα παζάρι η λαϊκή αυτο διάθεσης των προϊόντων αγροτών οπως ήδη εχει δημιουργηθεί σε τιμές οπως λένε " χώραφιου"
Αλλα γιατι μόνο πατάτες και κρεμμύδια?
Για να πω την αλήθεια δεν μου άρεσε το θέαμα αλλα δεν σταμάτησα και να ρωτήσω τι γίνεται. Κάμερες τηλεοπτικές τραβούν πλάνα.

Αργότερα το βράδυ έμαθα ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα τα διέθεταν αγρότες απο την περιοχή της Θήβας σε διαμαρτυρία προς την απαγόρευση διάθεσης τους και κατηγορία της κυβέρνησης, η τέλος πάντων κάποιας Δήμοσιας αρχής ( αν υπάρχει ) , ότι αυτα τα προϊόντα που εξάγονται μέσα απο το χώμα ( συμπεριλαμβανομένων) και των καροτων , ειναι μολυσμένα απο τη μόλυνση του Ασωπου.

Ρωτάω τωρα εγω χωρίς να ειμαι με το μέρος κανενός.
Αν πραγματι τα προϊόντα ειναι επικίνδυνα , ποιος μπορει να προφυλάξει τους καταναλωτές που στις δύσκολες στιγμές που περνάνε αναγκάζονται να στήνονται σε ουρές για να πάρουν τσάμπα τον κίνδυνο ? δεν θα έπρεπε ΑΜΕΣΩΣ οι πάγκοι να ξηλώνονταν απο το κράτος που προστατεύει τους πολίτες?
Αν πάλι οι παραγωγοί που έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται γιατι ο Ασωπος τους εχει ρημάξει τόσα χρόνια, δεν θα έπρεπε να έχουν πιστοποίηση ασφαλείας για τα προϊόντα αυτα? Τα είχαν χθες? αν και δε ρώτησα ,προσωπικά δεν νομίζω... αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει εδω και τελειώνει το θέμα.
Αλλα οπως και να εχει ειναι κάτι παρα πάνω απο σοβαρή κίνηση που εγείρει ερωτήματα και αφορμές σε άλλους να πράξουν στο μέλλον το ίδιο.

Τραβηγμένη αντιπαραβολή αλλα θα την αναφέρω. Ειναι σαν να πουλάει ψαράς στην αγορα του Τόκυο ψάρια και όστρακα είδη απο την περιοχή της Φουκουσιμα, για τον ίδιο λόγο που οι εδω παραγωγοί πουλούσαν χθες στο Σύνταγμα.

Και μια τελευταία ερώτηση με την ευκαιρία.
ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΞ ΒΙ ΠΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΊΝΕΙ???

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

προφανως εφαγες γαριδες απο την Φουκοσιμα και σου πεσανε βαριες σταυραετε με τη σπασμένη φτερουγα !

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Οχι απλα προσπαθω να καταστησω σαφες οτι σε λιγο και πολυ συντομα η ιδια η τροφη που υπηρξε για να θρέψει το ανθρωπινο ειδος θα αποτελει δηλητηριο για τον αφανισμο του.... (μηδενος και εμου εξαιρουμενου)