Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009

Αγέλες αγελάδων

Χθές το πρωί ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής ανέφερε σε συνέντευξη σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή ότι η ζήτηση του εμβολίου του Πνευμονιόκκοκου (pneumo23 και pneumovax) έχει αυξηθεί κατά 100% φέτος σε συ΄γκριση με την περσυνή ζήτηση.
Τον λόγο τον ξέρουμε.

Οπως και με τα εποχιακά εμβόλια γρίππης που σπέυδουν να εμβολιαστούν σύσσωμες οικογένειες το ίδιο γίνεται και με το εμβόλιο του πνευμονιόκκοκου.
Με μόνη τη διαφορά όμως ότι ενώ στην πρώτη περίπτωση οι φαρμακοποιοί δώσαμε τις παραγγελίες μας νωρίς την Ανοιξη αφού προβλέψαμε τον χαμό που θα γινόταν, δεν μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο με το εμβόλιο του πνευμονιόκκοκου αφού αυτό είναι σταθερό (δεν αλλάζει κάθε χρόνο) γίνεται σε ανθρώπους που έχουν σοβαρό πρόβλημα και ευαισθησία με τους πνέυμονές τους ,και τους παρέχει στα συγκεκριμένα στελέχη, ανοσία πέντε χρόνων.
Χαμός λοιπόν και μ'αυτό!!! πανικός !! Λες και ξαφνικά όλοι απέκτησαν σοβαρό πρόβλημα με το αναπνευστικό τους και το ανοσοποιητικό έγινε σμπαράλια!!
Αλλοι επικαλούνται παλιό βαρύ κρύωμα και κάποια άτυπη πνευμονία που πέρασαν μικροί. Αλλοι επιμένουν και λένε ότι κάθε χειμώνα έχουν ευαισθησία και με το παραμικρό βήχουν και βγάζουν φλέμματα.
Τί να τους λές!! Οτι και να τους λές, ότι περισσότερο ανάγκη θα είχα εγώ ας πούμε -που βρίσκομαι καθημερινά με αρρώστους- να επιδιώξω να το κάνω, παρά αυτοί, τι να τους λές ότι απλά το να αποφέυγουν κλειστούς χώρους, να τρέφονται σωστά και να εφαρμόζουν τους τυπικούς κανόνες υγιεινής κλπ κλπ , τίποτα!!!! ΤΙΠΟΤΑ>

- Ναι αλλά θα με έχεις υπ'όψιν σου όταν έλθει το εμβόλιο? Η απάντησή τους, λές και μιλάς σε τοίχο!!
- Δεν ειναι δυνατόν να κρατάω λίστες για ένα εμβόλιο που μου έρχεται στην ποσότητα του ΕΝΟΣ όποτε και αν γίνει εισαγωγή και όταν καθημερινά το ίδιο μου λένε άλλοι δέκα, τους ανταπαντάς.
- Το καταλαβαίνω, αλλά .... ξέρεις εγώ δεν πάω άλλου΄,εμένα θα με έχεις υπ'όψιν σου.

Και αυτό το γαιτανάκι συνεχίζεται μέχρι που λές "Εντάξει θα σε έχω υπ'όψιν σου, στο κάτω κάτω κάθε μέρα σε βλέπω αλλά ΔΕΝ γράφω λίστες" ,και κάπου εκέι τελειώνει η συζήτηση, μέχρι να αρχίσει η επόμενη.
Αυτός ο "πόλεμος" διαδραματίζεται καθημερινά και μετά το καλοκαίρι στα φαρμακεία απανταχού της χώρας, σαν αποτέλεσμα της " (αν)ωριμότητας" του Ελληνα που θα οδηγηθεί μαζικά χωρίς αυτοάμυνες ελεύθερης βούλησης, σε εμβολιασμούς κατά της ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ γρίππης H1N1. Οταν "αποφασιστεί

Αγέλες κοπαδιών αγελάδων στη σειρά!!!

5 σχόλια:

Marina είπε...

Αυτά είναι φοβερά πράγματα που απαντώνται όταν ο κόσμος δεν σκέφτεται αλλά μόνο φοβάται. Το αντίστοιχο συμβαίνει όταν σηκώνουν σουπερμάρκετ..μήπως και πεινάσουν, αν γίνει πόλεμος!

Απ' όσο ξέρω το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου δεν είναι για όλους, έχει πολλές παρενέργειες..και οι γιατροί ΔΕΝ το συνισθούν στο κόσμο..που θέλει να το κάνει ..έτσι..χωρίς αφορμή.

Τι τραβάς και εσύ κακομοίρη!

seaconfused είπε...

Και φυσικά ξεχνάμε ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι από την απλή γρίπη!
Αλλά τέτοια χαϊβάνια είμαστε.
Κουράγιο με τις λίστες :P

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Μαρίνα confused
οι φαρμακοποιοί είναι η αιχμή του δόρατος της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και δέχονται όλες τις αντιδράσεις του κοσμάκη. Αλλά σε ποιον να πουν τον πόνο τους.
κουτσοί στραβοί στον φαρμακοποιό.
για να αλλάξω λίγο και την λαική ρήση

την καλημέρα κυρίες μου και ψυχραιμία

An-Lu είπε...

Δεν λέω τίποτα για την υποτιθέμενη αποτελεσματικότητα του αντιγριππικού εμβολίου, αλλά αν δεν απατώμαι δεν εχει καν δοκιμαστεί επίο 6μηνο για να πιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητά του, έτσι δεν είναι;

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

An Lu
Κοίτα σαν εμβόλιο δίνει ανοσία απλά δεν ξέρουμε τίποτα για παρενέργειες και εκεί είναι το θέμα.
αν π΄ρπει να εμβολιαστούμε με ένα εμβόλιο που τουλάχιστον αυτή τη στιγμή μόνο απειλή για τη ζωή μας δεν είναι