Τρίτη, Ιουνίου 09, 2009

Ευρωεκλογές 2009 (παρατηρήσεις)

Από το ΥΠΕΣ ανακοινώθηκε και ένα άλλο ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο της τάξεως του 2,54% που αναφέρεται στα Ακυρα/Λευκά. Φυσικά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο Κόμμα των απεχόντων που σαφώς διεκδικεί την πλειοψηφία.
δεν ξέρω στην υπόλοιπη Ευρώπη τί έγινε αλλά εδώ ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο.
τα δύο παραδοσιακά μεγάλα κόμματα κατακρημνήστηκαν, αλλά παρ'όλα αυτά με τον τρόπο τους, στρουθοκαμηλίστικα, προέβησαν σε πλάνες δηλώσεις.
Και εξηγούμαι.

Η Ν.Δ μέσω διάφορων βουλευτών παραδέχτηκε την ήττα της. Κουβέντα για την διαρροή ψηφοφόρων προς το ΛΑΟΣ και για το γεγονός ότι στις τάξεις της περιθάλπτει ένα σοβαρό ποσοστό ακροδεξιών στοιχείων, νεοφασιστών Εθνικιστών και δεινοσάυρων Βασιλοφρόνων, οι οποίοι αποτελούν έστω και αν δεν το παραδέχεται δεκανίκι της προς την κατα καιρούς εξουσία. Μάλιστα προχωρησαν και σε υποκριτικές δηλώσεις τάχατες, του τύπου ότι προβληματίστηκαν και ότι πρέπει να μεταφράσουν σωστά τα μηνύματα της ήττας και άλλα γνωστά που τα έχουμε χιλιοακούσει. Μα καλά τόσους και τόσους μήνες που ζόυσαν οι άνθρωποι? Σε άλλον πλανήτη ή σε άλλη χώρα. Οι δημοσκοπήσεις αν θέλουμε ΤΩΡΑ να τους δώσουμε κάποια αξία δεν σήμαιναν τίποτε για τους κυβερνώντες? Τώρα περίμεναν για να πάρουν τα υποτιθέμενα μηνύματα? Και αντε να δούμε τι αντανακλαστικά έχουν και να δούμε τί μπορούν να αλλάξουν ....

Οι άλλοι της αξιωματικής εκεί κι αν έχει γέλιο. Αυτοί πανηγυρίζουν λες και κέρδισαν βουλευτικές εκλογές. Μόλις 4% και κάτι η διαφορά σε εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο μετά από κυκεώνα εσωτερικης πολιτικής διαφθοράς, σημαντική άνοδο του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ φοβερή αποχή και άλλο ένα ποσοστό που δεν αναφέρεται πουθενά γύρω στο 2,7% Λοιπών κομμάτων. Τίποτα από αυτά δεν τους κάνει λίγο ταπεινούς. Λες και πρέπει μετά από εκλογές να βλέπουν πάντα τους εαυτούς τους θριαμβευτές!!
τα συμπεράσματα πρέπει να βγαίνουν όχι αυτούς που ψηφίζουν το δίπολο αλλά από τον καταμερισμό των υπολοίπων.

Μετά βγαίνει μόλις μετά από τα πρώτα exit polls ο Βενιζέλος με το αμαν αυστηρό αγέλαστο ύφος και λέει ότι την μεγάλη νίκη την πιστώνεται ο Γιωργάκης και άλλα κουραφέξαλα, αφού όλοι ξέρουμε ότι δεν το πιστέυει οτι πρόκειται για νίκη του Γιώργου, αλλά ήττα της ΝΔ λόγω της αγανάκτησης του κόσμου για ότι έχει δει τα τελευτάια χρόνια. Στην πρώτη μάλιστα ευκαιρία να τον δόυμε τον πρασινο δελφίνο τι δικοπα μαχάιρια θα εκτοξέυσει πισώπλατα. Ασε ρε φίλε σε είδαμε και παλιότερα. Την πολιτική υποκρισία τη μεταφράσαμε αμέσως με το που ανέφερες τον Γιώργο με τα exit polls.

Αυτά

Αντε και στις βουλευτικές να το δούμε σοβαρότερα
(και να μη μασάμε )

1 σχόλιο:

Marina είπε...

Καλημέρα Σάκη. Αχ μωρέ! Είναι να τρελλαίνεται κανείς με την έλλειψη φαιάς ουσίας του πρωθυπουργού που περιμένει τα αποτελέσματα των εκλογών και τις δημοσκοπήσεις για να μάθει αν είναι ο λαός ευχαριστημένος, έλεος δλδ. Μάτια-αυτιά δεν έχει?? Πόδια δεν διαθέτει να βγεί έξω να πιάσει το παλμό του κόσμου..τόσες πορείες, τόσα σπασίματα, νέα παιδιά με πέτρες, στραβός/κουφός είναι; Η επαναπαύεται στις ψήφους των λεφτάδων; Και αυτοί ΠΟΣΟΙ είναι;
Η αποχή του κόσμου κάτι λέει. Απείχαν γιατί προτίμησαν την εκδρομή του τριημέρου ή απείχαν σαν πολιτική; Η πρώτη επιλογή κατάπτυστη, απο τη μιά γκρινιάζουν και απ την άλλη δεν συμμετέχουν. Η δεύτερη κατανοητή, συνειδητά απέχουν απο αυτή πολιτική.
Διαφωνώ όμως με την αποχή. Να έρθεις και να ρίξεις άκυρο, λευκό ό,τι αλλά να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι ότι συμμετέχεις. Ειδάλλως σήκω φύγε απο τη χώρα, και κυρίως ΣΚΑΣΕ