Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2009

Οταν οι παράλληλες λωρίδες γίνονται τεθλασμένες

Με απόφαση του Υπουργ.Συγκοινωνιών,κύριου Στυλιανίδη τα ταξί θα μπορούν μα χρησιμοποιούν προσωρινά τρείς μεγάλες λεωφορειολωρίδες της Αθήνας. Αυτό το προσωρινό δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες στη χώρα όπου ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.
Τί του'ρθε του υπουργού να ανοίξει τις λεωφορειολωρίδες στα ταξί? Εκλογές!

Πρίν από όλες τις εκλογές, όλες οι κυβερνήσεις έχουν να δώσουν το κάτιτίς τους στους οδηγούς των ταξί. Η κουτοπόνηρη συλλογιστική της μεταχουντικής μεριόδου, ότι οι ευχαριστημένοι ταξιτζήδες μιλάνε υπέρ της κυβέρνησης στους πελάτες, είναι μάλλον ντεμοντέ!
Οπως ξέρουν όλοι οι πελάτες, οι ταξιτζήδες δεν είναι ποτέ ευχαριστημένοι. Επιπλέον, σπανίως, έχουν να πουν καλή κουβέντα για τον καθένα. Είναι φανερό ότι ο κύριος Στυλιανίδης δεν μετακινείται με ταξί εδώ και χρόνια. Οσο είναι φανερό, ότι έχει να έλθει σε επαφή με τον κόσμο εδώ και χρόνια.
Η είσοδος των ταξί στις λεωφορειολωρίδες πρόκειται να ταλαιπωρήσει όλους τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Δεν θα ταλαιπωρήσει το όνομα του κύριου Στυλιανίδη στα στόματα των ταξιτζήδων, όμως. Οι οποίοι ζήτησαν και πήραν γενναίες αυξήσεις στα κόμιστρα και τις άλλες υπηρεσίες- ο Θεός να τις κάνει, αν υπάρχει- σε περίοδο στενότητας του λαού, μόνο και μόνο επειδή τις ζήτησαν!
Και τις πήραν, λέει ο υπουργός, υπό τον όρο ότι θα συμπεριφέρονται καλά και θα είναι καθαροί! δηλαδή, πρέπει να πάρουν κατιτίς για να είναι καθαροί και να μην ε΄΄ιναι αγενείς και αυταρχικοί ως συνήθως.

Προφανώς ο υπουργός υπολογίζει περισσότερο στην ψήφο των 28000 ταξιτζήδψν από την ψήφο των εκατομμυρίων επιβατών. Τους οποίους περιφρονεί κατάμουτρα με τις νέες του αποφάσεις. Μένει να δούμε αν θα του ανταποδώσουν την περιφρόνηση ή αν θα είναι άξιοι της τύχης τους

Παπαδόπουλος Τετράδης
Ελευθεροτυπία Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια: