Τρίτη, Ιουλίου 22, 2008

Καύσωνας, είναι ? ή μήπως όχι...

Επ'ευκαιρία, έχουμε βαρεθεί να ζούμε κάθε καλοκαίρι στο ίδιο κλίμα υστερίας, ψυχιατρικής φύσης, που σπέρνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για τη ζέστη, την οποία ονομάζουν αυθαιρέτως κάυσωνα.
Το επικίνδυνο δεν είναι που επαγγελματίες δημοσιογράφοι θέλουν να πείσουν ντε και καλά τον κόσμο οτι πρέπει να τρομοκρατηθεί με 34 και 37 βαθμούς και να κλειστεί στα σπίτια του. ούτε που οι ίδιοι, την από πάντα συνηθισμένη ζέστη του Αυγούστου με τα 42άρια και 45άρια κάποιες μέρες στον κάμπο της Λάρισας, στην Τρίπολη, άντε και στη Ν.Φιλαδέλφεια, την τραβάνε σαν το λάστιχο, διαφημίζοντάς την σαν θερμοκρασία όλης της χώρας.
Το επικίνδυνο είναι που η πλειονότητα του κόσμου, αντί να αισθάνεται αυτό που νοιώθει το δέρμα του, αυθυποβάλλεται και αισθάνεται για αληθινό αυτό που του λέει η τηλεόραση.
Τα air condition παίρνουν φωτιά από τους 25 βαθμούς και πάνω, η κρατική μηχανή υστερίζεται μαζί με την τηλεβλάκεψη, βλακώδεις ανακοινώσεις κ'ανουν ακόμα πιό ηλίθιες συστάσεις στους ήδη λοβοτομημένους ραγιάδες, όπως ότι πρέπει να κάθονται στον ίσκιο, να πίνουν νερά, να είναι ντυμένοι ελαφρά και να μην κάνουν βαριές δουλειές- εδώ κάνουμε κρα να κάνουν έστω και τις ελαφριές, για τις οποίες πληρώνονται- με τέτοια σοβαρότητα, που λες ότι άμα δεν τα ξέρει κανείς από μόνος του του αξίζει μιά θερμοπληξία, άχρηστος είναι για τον εαυτό του και το σύνολο.
Και νά σου ο κάυσωνας και πάλι ο καύσωνας και κανένα άγιο χέρι δεν βρίσκεται να τους γιαουρτώσει τους άξεστους κινδυνολόγους και να τους ψιθυρίσει στ'αυτί την ώρα που θα στρίβει το κεσεδάκι στη μ΄θτη του τερατολόγου, για να στραγγίσει το περιεχόμενο, "ΚΑΥΣΩΝΑΣ" προυποθέτει θερμοκρασία πάνω από 42, για πολλές μέρες, που δεν πέφτει σε δροσερά επίπεδα, αλλά διατηρείται υψηλή και τη νύχτα"
Ολα τα άλλα είναι απλή ζέστη, ενός ακόμα συνηθισμένου Ιουλίου. Στη χώρα όπου τον τόνο δίνουν οι ηλίθιοι.
Παπαδόπουλος Τετράδης Κ.Ελευθεροτυπία

3 σχόλια:

faraona είπε...

Τον βρισκω υγιεστατο αυτον τον τυπο που τα γραψε!
Αμαν πια με τους καυσωνες μας επριξαν...
Τα φιλια μου

Suspect είπε...

εχει ποντο...

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

φαραονα
υποπτε
την καλημέρα μου ¨-)