Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2008

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ και ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια Έκθεσης έως 31 Ιανουαρίου 2008.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα –Παρασκευή 10:00 – 17:00

Αποκλειστική Διοργάνωση

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής και το Μουσείο Αλέκου Κοτόπουλου

Ο Σοφοκλής Χρήστου γεννήθηκε το 1932 στο Θησείο. Το 1944, και επειδή αρνήθηκε να υπακούσει σε γερμανικά προστάγματα έχασε από χειροβομβίδα και τα δύο του χέρια, ένα μάτι και γέμισε το σώμα του με θραύσματα. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να τελειώσει τη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τους Παρθένη, Αργυρό, Γεωργιάδη, Παπαλουκά, Μόραλη κ.α. Εμπνέεται τα έργα του από το αστικό τοπίο, τη φύση, και την καθημερινότητα του ανθρώπου. Έχει πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις. Έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις και παράλληλα έχει ξεκινήσει αγώνα αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες, με τη δημιουργία ειδικών χώρων διαμονής και απασχόλησης.

Μια μοναδική βραδιά με μηνύματα αγάπης και πάθους για τη ζωή, τα οποία πηγάζουν από έναν άνθρωπο που μετέτρεψε το τραύμα σε θαύμα, μέσα από τη δύναμη της ψυχής και του πνεύματος.

*******

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ACS, ΓΑΡΥΤΤΟΥ 53, ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Tηλ. 210 63 93 341, www.artscenter.gr

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 17.00

ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008

ΑΡΓΥΡΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ TΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI

ΧΟΡΗΓΟΙ: COCA COLA 3E - ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΚΚΑΛΗ - MOTOROLA - INFO-QUEST – PFIZER-STARBUCKS

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: JET OIL - KOSMOCAR

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ www.ert.gr

ΚOSMOS 93,6

NET 105,8 ANT1 RADIO 97,2

GOCULTURE.EU

HIGHLIGHTS

IMO, Interactive Media Obsession

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΝΕΑ

Γενική Διευθύντρια: Πόλυ Χρυσανθακοπούλου

Τηλ. 210 63 93 341, 6974 313 869, polychrs@otenet.gr

Γραφείο Τύπου: Χαρά Πετρούνια

Τηλ. 210 52 44 648, 6972 710 991, x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Σοφοκλής Χρήστου

περισσότερες πληροφορίες: www.s-christou.grΑυτή ήταν η πρόσκληση λοιπόν που μου μετέφερε ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου μου (ΑΡΓΩ) για να παραβρεθούμε.
Δεν ήξερε και ο ίδιος περί τίνος επρόκειτο, αλλά επειδή η ΑΡΓΩ είναι σωματείο της Αγ. Παρασκευής και αφού την εκδήλωση την υποστήριζε η Δημοτική Βιβλιοθήκη της οποίας μάλιστα υπεύθυνη είναι η Γραμματέας του Συλλόγου μας, ήταν κάτι παρά πάνω από επιβεβλημένο. Δημόσιες σχέσεις δηλαδή μήπως πάρουμε και καμία οικονομική χορηγεία για τα τουρνουα που πηγαίνω (και που τα πληρώνω προσωπικά ο ίδιος) . Είναι αναγκαίο κακό αυτές οι δημόσιες σχέσεις.
Σε ένα πανέμορφο κινηματοθέατρο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα multiplex βραβέυτηκε ο Ζωγράφος και Ανθρωπος Σοφοκλής Χρήστου, του οποίου το έργο είχα γνωρίσει από έντυπα ΑμεΑ εκδόσεων.
Γνώρισα προχθές όμως και τον Ανθρωπο που όταν μίλησε για να ευχαριστήσει για την τιμή που του κάνουν ξεχείλιζε από ανθρωπιά καλοσύνη και ταπεινοφροσύνη. Ακριβώς όπως αρμόζει σε ένα μεγάλο καλλιτέχνη.

Οπως είπε και ο ίδιος το όνειρο ζωής του είναι να πετύχει να δημιουργηθούν σπίτια όπου θα μπορούν να φιλοξενούνται τετραπληγικά άτομα (όχι ιδρύματα) όπου θα τους προσφέρονται συνθήκες ανθρώπινες να διαμένουν και να απασχολούνται σε διάφορες δραστηριότητες που θα προσδίδουν νόημα και ενδιαφέρον στη ζωή τους. Εκτός φυσικά από τις ιατροφαρμακευτικές και φυσικοθεραπευτικές φροντίδες που είναι απαραίτητες για τα άτομα αυτά, που τον μεγαλύτερο χρόνο τους τον περνούν κλινήρη.
Γιά το έργο του, τί να πει κανείς.
Δεν είμαι ειδικός για να το κρίνω. Είναι πάντως η τέχνη της ζωγραφικής και το είδος που μου αρέσει πιό πολύ. Ολες οι αποχρώσεις του Ασπρου-Μαύρου, με την χρήση μολυβιού και πέννας Θυμίζει πολύ γκραβούρα.
Η θεματολογία του πηγάζει από Ελλάδα και συγκεκριμένα από ξεχασμένα ερείπια με ιστορία, εκκλησιές, μοναστήρια, νησιώτικα τοπία και πολύ θάλασσα και πλεούμενα. Ο ρεαλισμός τους είναι απίστευτος με μόνη την χρήση του ασπρόμαυρου, αλλά τα υπόλοιπα επαφίενται στον παρατηρητή, που άθελά του βάζει την κίνηση και το χρώμα αυτός, στον καμβά του μυαλού του!!

Ηταν μιά αξέχαστη βραδιά και ένοιωσα τυχερός που με το φτωχό και άπειρό μου μάτι παρατήρησα από κοντά πάρα πολλά εκτιθέμενα έργα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: