Κυριακή, Σεπτεμβρίου 23, 2007

Βιβλιοαγορές και ρακόμελα στην Ακρόπολη και στο Θησείο

Ωραίο απόγευμα με βραδυνή επέκταση

Χρόνια είχα να χαζέψω βιβλία και να ενημερωθώ για νέες κυκλοφορίες σε ανοικτή έκθεση βιβλίου. Το έκανα σήμερα με την αετίνα μου στον περιφερειακό της Αποστόλου Πάυλου στην Ακρόπολη.
Ωραίος περίπατος με φθινοπωρινή θερμοκρασία, κόσμος πολύς και ωραια ενέργεια. Ο ίδιος κόσμος που συναντάς τις άλλες στα κλειστά βιβλιοπωλεία και δεν μιλάει ο ένας στον άλλον, λες και μεταμορφώνεται τώρα, έχει την άισθηση του ανοικτού παζαριού και έχει την ανάγκη να μιλήσει με τον διπλανό του να ανταλλάξουν δύο γνώμες, μία καλησπέρα. Το έχει στο γονίδιό του ο Ελληνας να γουστάρει και να μεταλλάσσεται στον ανοικτό χώρο.
Πλήρης κατά την γνώμη μου η Εκθεση βιβλίου. αλλη μία εβδομάδα διαθέσιμη, πολύ ωράια η ιδέα των κυκλικών εκθετηρίων αλλά όπως το παραδέχτηκαν και οι ίδιοι οι πωλητές δεν προβλεφτηκαν χαμηλότερα σε ύψος με αποτέλεσμα ένας καροτ΄σατος να μην μπορέι να φτάσει τα βιβλία και να τα ξεφυλλίσει. Παρ'όλα αυτά και ανέλπιστα γέμισα μία σακούλα με καμμιά δεκαριά κιλά βιβλία που τα κρεμάσαμε στα χερούλια του καροτσιού και έτσι φορτωμένοι και ευχαριστημένοι κατηφορίσαμε (ευτυχώς) την Αεροπαγίτου προς Θησείο και μετά στον πεζόδρομο του Σταύλου χαμηλά για ρακόμελα με ανάλογα μεζεδάκια.
Γεμάτοι ευτυχισμένοι και φορτωμένοι και ψιλοζαλισμένοι, κοντά στα μεσάνυχτα πίσω στο σπίτι.
Αυτή ήταν βόλτα . Χαλάλι την κούραση
Καλη νύχτα σε όλους και αύριο τα σπουδαία που είμαι νονός στου κουμπάρου μου την κοράκλα. (Ελπίζω να μην έχω άγχος γιατί είναι και η πρώτη φορά)

3 σχόλια:

seaina είπε...

Παραλίγο να είμαι και εγώ εκεί, αλλά δεν έκατσε .. το άλλο ΣΚ!
Καλή επιτυχία επίσης για σήμερα!

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Κρίμα που έστω και κατά τύχη δεν τρακάραμε. Δεν θα δυσκολευόσουνα να με εντοπίσεις πιστέυω. (ένας Ινδιάνος πάνω σε καρότσι κάνει μπαμ νομίζω):-)

Σαν Νονός είχα μεγάλο σουξέ, το μωράκι στάθηκε στο ύψος του και δεν έβγαλε δάκρυ!! Ευτυχώς γιατί τα κλάματα των μωρών με αγχώνουν πάρα πολύ. Ολα πήγαν περίφημα καθώς και το κρασοφαγητό αργότερα που με χαλάρωσε όπωε έπρεπε.
Καλημέρα μου

Ανώνυμος είπε...

Πάντα άξιος :))