Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2007

ΟΛΑ τα περιμένω και να δούμε!! τι από ΟΛΑ

Τέλος Αυγούστου και μπαίνω στην Ελλάδα από τον Εβρο. Λίγες μέρες πριν έχουν αρχίσει τα προεόρτια της μεγάλης πύρινης καταστροφής που θα ερχόταν.

Λίγα χιλιόμετρα πριν το ποτάμι, και αμφοτερόπλευρα της κοίτης οι πανέμορφες πεδιάδες με τα ηλιοτρόπια, άλλοτε πανέμορφα κίτρινα με την μάυρη βούλα τους στο κέντρο να γέρνουν και να χαιρετάνε τον Μεσογειακό ήλιο, τώρα καφέ καμμένα και αυτά από την ξηρασία με το κεφαλάκι τους έτοιμο να πέσει μαραζωμένο!! Καταστροφή μεγάλη!! Περνάω με αυτοκίνητο συχνά τα τελευταία χρόνια το ποτάμι και δεν έχω ξαναδεί τέτοια εκτεταμένη καταστροφή στα ηλιοτρόπια. Ακόμα μετά σχεδόν από ένα μήνα και μετά τις πυρκαγιές που μας έφαγαν τη γή μας( και τον τόπο μου ειδικότερα την Νότια Εύβοια), δεν μπορώ να ξεχάσω την εικόνα αυτή κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού.
Κόποι που πήγαν χαμένοι, σοδειές που δεν θα καταναλωθούν και θα επηρεάσουν όλους. Γιατί κακά τα ψέμματα εμείς οι καλοπερασάκηδες του κουκουλιού μας στην πόλη δεν πρόκειται να μείνουμε απ'έξω. Με πρώτη και καλύτερη την ακρίβεια, γιατί είναι κανόνας!. Είδος που έχει έλλειψη και παρουσιάζει ζήτηση ανεβαίνει κατακόρυφα.
Ηλιέλαιο, Λάδι ελιάς, οπωροφόρα, αμπέλια και κρασί, περιβολίσια, όλα αυτά που χάθηκαν και μέχρι να ξαναγεννηθούν, αν γίνει ποτέ αυτό ,είναι μερικά από τα είδη που θα μας επηρεάσουν πολύ άμεσα!!
Και δεν σώζεται η κατάσταση με το να αποζημιώνεις τους πυρόπληκτους. Αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Το ζήτημα είναι αυτοί οι άνθρωποι να μείνουν ακεί που βρίσκονταν χρόνια τώρα που με τον κόπο τους μας τροφοδοτούσαν μήν πεινάζουμε οι καλοζωισμένοι.
Το ζήτημα είναι μην ερημωθούν οι κάμποι και τα βουνά!! Μη γίνουνε γήπεδα με γκαζόν για γκόλφ!! Ναι για γκολφ, εκεί στην γή της Επαγγελίας στον κάμπο της Μεσσηνίας και του Καιάφα.
(ολα τα περιμένω!! ΟΛΑ !!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: