Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2007

27%!! Πόσες χαμένες έδρες των μικρών?

Επόμενη μέρα.
απρόσωπα και χωρίς νεύρο πάνε και αυτές οι εκλογές. Τα κεφάλια μέσα και οι θεωρητικά "μεγάλοι" ας κάνουν επι τέλους την αυτοκριτική τους.
Γιατί υπήρξε αντίδραση, αναμφίβολα. Ασχετα αν εγώ προσωπικά περίμενα ακόμα πιό μεγάλη. δεν πειράζει το μήνυμα παραδόθηκε.
Τι χρειαζόμαστε εκτός από τα αυτονόητα όπως, μέιωση της ανεργίας, αποτελεσματικότερη παιδεία και σύστημα υγείας?
Χρειαζόμαστε ένα κράτος περισσότερο ευέλικτο με λιγότερη γραφειοχαρτούρα, ένα κράτος που σέβεται και εμπιστέυεται τον πολίτη, και όχι να τον αντιμετωπίζει σαν τον πρώτο ύποπτο.
Ενα κράτος που να του εμπνέει εμπιστοσύνη και να τον κάνει να νοιώθει ασφαλής. Δεν θέλει πολλά ο απλός πολίτης ΑΝΘΡΩΠΟΣ, κάποιον δίπλα του χρειάζεται στις δύσκολες στιγμές, να ,μην νοιώθε οτι μπορεί να χαθεί σαν το σκυλί στο πεζοδρόμιο.
Και επικοινωνία Πολίτη Κράτους. Αυτό είναι ένα παιχνίδι που μόνον λίγοι πολιτικοί το κατέχουν καλά. Αλλά πολύ χρήσιμο γιατί και αν ακόμη κάτι δεν μπορεί, δεν γίνεται, δώσε ευκαιρία στον διάλογο, παίξε το παιχνίδι της επικοινωνίας, χάιδεψε λίγο τα αυτάκια και θα δέις ότι θα καταφέρεις πολλά περισσότερα από το να πέσεις σε μετωπική σύγκρουση. Απλά δέιξε οτι συζητάς και ότι έισαι διατεθειμένος κάποια άλλη στιγμή να επανέλθεις. Αυτό είναι πολιτική και διπλωματικό παιχνίδι επικοινωνίας. (αλλά πού οι χοντράνθρωποι)

...ααα να μην το ξεχάσω να επισημάνω ότι το μεγάλο κερδισμενο ΚΟΜΜΑ είναι αυτό που απαξίωσαν να πατήσουν στα εκλογικά κέντρα και ανηλθαν στο ποσό ρεκόρ για τα Ελληνικά δεδομένα του 27%. !! (έχασαν όμως, κρίμα, ειδικά αυτήν τη φορά)

γιατί βρε παιδιά απείχατε? ρίξτε την τη ρημάδα σε όποιο άλλο εκτός από τα δύο πρώτα!!! Εκεί να δεις που θα γέλαγε και ο κάθε πικραμένος!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σάκη η αποχή είναι ψήφος διαμαρτυρίας για το πολιτικό σύστημα στο οποίο συμμέτοχοι είναι και τα αποκόμματα των μεγάλων κομμάτων.
Εγώ προτίμησα να πάω μια βόλτα στο Λουτράκι αντί να ψηφίσω και τα αποτελέσματα ίσως για πρώτη φορά μου ήταν αδιάφορα και σαν και μένα νομίζω υπάρχουν αρκετοί πολίτες.
Το γιατί ας το αναζητήσουν αυτοί που διαμορφώνουν το κλίμα.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Στάυρο μου, πολύ σωστό και αυτό. Και εμένα ούτε κρύο ούτε ζέστη, συνάισθημα που νοιώθουν όχι μόνο αυτοι που απείχαν αλλά και πολλοί από αυτούς που ψήφισαν.
Το Λουτράκι είναι από τα αγαπημένα μου. outsider μέρος και έχω έτοιμο post και φωτογραφίες στο εγγύς μέλλον από μιά εκδρομή που είχα κάνει με την αετίνα μου την Ανοιξη.