Πέμπτη, Οκτωβρίου 10, 2013

Τα 7 πρόσωπα της κώφωσης - Book trailer




Όταν η μουσική σκεπάζει τα λόγια, γινόμαστε όλοι «κουφοί» και επικοινωνούμε με τα μάτια. Όλοι; Όχι! Κάποιοι συνάνθρωποί μας μπορούν να διαβάσουν τα χείλη και να καταλάβουν τη συζήτηση σε αυτό το βιντεάκι. Αυτοί είναι στ' αλήθεια κουφοί, όπως και η συγγραφέας κυρία Σοφία Κολοτούρου που την βλέπουμε στο βίντεο να υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου της «τα 7 πρόσωπα της κώφωσης». 


Η Σοφία στη βίντεο χαμογελάει, γιατί εκείνη έχει «ακούσει» διαβάζοντας τα χείλη τη συζήτηση στο διπλανό τραπέζι.   Μια συζήτηση που για να ακούσουμε κι εμείς, όταν πια η μουσική σβήσει, θα πρέπει να διαβάσουμε το βιβλίο. Τότε θα καταδυθούμε στα άδυτα του κόσμου των κωφών, ενός κόσμου που μέχρι πρότινος κρατούσε τα μυστικά του καλά φυλαγμένα, θα μάθουμε τι είναι η μεταγλωσσική κώφωση και γιατί τα πρόσωπα της κώφωσης δεν είναι ένα, αλλά τουλάχιστον επτά.  


 Το book trailer, δουλειά Θάνου Καρβούνη και της άτυπης κινηματογραφικής συμμορίας ξαφνιάζει με την πρωτοτυπία και την αρτιότητα της σύλληψης.  Πηγή: www.lifo.gr


Εγω απλα να ευχαριστησω αλλα και να δώσω συγχαρητήρια στη καλή μου φίλη Σοφία για το πρωτότυπο πόνημά της που ακουμπάει ένα τόσο ευαίσθητο χώρο , τον χώρο των κωφών, που ζούνε και μεγαλουργούν ανάμεσά μας. 


Συστήνω ανεπιφύλακτα σε ολους τους φίλους του καλού βιβλίου να το διαβάσουν 

Δεν υπάρχουν σχόλια: