Κυριακή, Ιουνίου 13, 2010

Από πού είσαι?.... Δεν έχεις τίποτα....Καλά είσαι...

Στη δουλειά συνέβη το εξής περιστατικό χθές.

Ερχεται μιά κυρία που είναι Γαλλίδα και που χρόνια ζεί στην Ελλάδα. Τα ελληνικά της είναι πολύ καλά, αλλά η προφορά της βαρειά. Ξέρετε τώρα αδυναμία σωστής προφοράς του "ρ" και λίγο ασαφής τονισμός των λέξεων.
Τέλος πάντων, έρχεται στο φαρμακείο και μας περιέγραψε πώς συνέβη ένα κλασσικό ατύχημα εντός οικίας, σε αυτήν πριν από λίγες ώρες.
είτε το πιστέυετε έιτε όχι εκεί που είχε ξαπλώσει στον καναπέ του σαλονιόυ της να ξεκουραστεί η γυναίκα, στην κυριολεξία έπερσε το κουρτινόξυλο πάνω στο κεφάλι της. Ευτυχώς την έβγαλε μόνο με μώλωπες, αλλά παραπονιόταν η καημένη ότι την πονούσε σε ενοχλητικό βαθμό το κεφάλι της.
Επειδή τέτοιου είδους χτυπήματα είναι πολύ ύπουλα την συμβουλέψαμε να πάει σε ένα εφημερέυον για εξέταση. Ετσι και έγινε.
Μετά από λίγες ώρες ήλθε πάλι και πιστέψαμε ότι τουλάχιστον ήλθε με κάποια συνταγή φαρμάκων. Αντ'αυτού μας διηγήθηκε το απίστευτο.

Ο γιατρος στα εξωτερικά ιατρέια του νοσοκομείου αντί εξέτασης και άλλων ερωτήσεων εύλογων για την περίπτωσή της όπως πχ, " αν ζαλίζεται, αν έχει διπλωπία, αν αν, ή ακόμα να τη στείλει για εγκεφαλογράφημα ή οποιαδήποτε άλλη εξέταση" τη ρώτησε
-Από που είσαι? !!
-Τι σημασία έχει από που είμαι απάντησε αυτή, είμαι ασθενής με πρόβλημα και θέλω να με εξετάσετε
-Φύγε δεν έχεις τίποτα ένα απλό χτυπηματάκι ήταν ,απάντησε ο γιατρος μετά από σύντομη στιχομυθία και τη έστειλε πίσω στο σπιτι και σε μας.

Η γυναίκα μόνο που δεν έκλαιγε από το παράπονο και τον εκνευρισμό της, λέγοντάς μας ότι τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες χαλούν όλη την εικόνα της ΅Ελλάδας και την κρατουν πίσω από εκεί που θα έπρεπε να είναι.
Μείναμε με το στόμα ανοικτό.

Συνήθως οι γιατροί στα εξωτερικά ιατρεία είναι νεαροί εκκολαπτόμενοι επιστήμονες, και αυτό είναι το πιό ανησυχητικό της ιστορίας.

Φανταστήτε να βρεθήτε σε ξένη χώρα της Ενωσης και να σας τύχει περιστατικό ανάλογο με τη Γαλλίδα της ιστορίας μας. Να πάτε στο νοσοκομέιο και να σας συμπεριφερθούν με αυτόν τον τρόπο.
Βέβαια θέλω να πιστέυω πως αν το περιστατικό ήταν σοβαρότερο σίγουρα θα έδειχναν την ανάλογη προσοχή, όμως ο τρόπος της αντιμετώπισης και η στιχομυθία δίνει αφορμή για συμπεράσματα

Δικά σας λοιπόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: