Τρίτη, Σεπτεμβρίου 21, 2021

Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΜΗΛΑΣ της Ελένης Μπάλιου Klemm

 


Αξιόλογο βιβλίο , ίσως το ωριμότερο της συγγραφέως βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα . Από προσωπική εμπειρία ....Διαβάζεται απνευστί

Λίγα λόγια για την συγγραφέα και για το βιβλίο 

Ελένη Α. Μπάλιου Klemm

Γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από την Πάρο. Υπήρξε δημιουργός και διαχειρίστρια του λογοτεχνικού site refene.com  από το 1997 μέχρι το 2007 όπου παρουσίαζε έργα πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών στο ίντερνετ. Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα «Σιγά το Ξημέρωμα» 2000 από τις εκδόσεις Προπομπός. Ένα αυτοβιογραφικό kat από την ιστοσελίδα της herinna2.blogspot.com, πρόκειται για ημερολογιακά κείμενα από τις δουλειές της στον τουρισμό ή και τις προσπάθειες για να τις βρει, bookstars 2015 , την ποιητική συλλογή «Χωρίς Φλας» 2018 bookstars, Ενώ συμμετείχε σε βιβλίο που προέκυψε με οκτώ βραβευμένα πρωτότυπα γραμμένα διηγήματα από τη συνδιοργάνωση λογοτεχνικού διαγωνισμού Fnac/Μικρό Πολυτεχνείο, «Της Ζωής Τα Παραμύθια» Εκδόσεις εμπειρία εκδοτική 2010. Το διήγημά της Καραγιαννού Χορευταρού, πρώτο βραβείο πρωτότυπα γραμμένου διηγήματος στον ίδιο διαγωνισμό το 2007.

Διηγήματα, και θεατρικά της έργα έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, και φιλοξενηθεί σε ιστοσελίδες, ενώ ποιηματά της έχουν συμπεριληφθεί στην ποιητική συλλογή της Ε.Π.Ο.Σ  (Ενωτική Πορεία Συγγραφέων) 55 σύγχρονοι Έλληνες ποιητές. Από το 2018 είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Διατηρεί τις ιστοσελίδες www.herinna2.blogspot.com  με διηγήματα και ποιήματα δικά της, και το www.soundforwords.blogspot.com  με εστίαση στη μουσική της λέξης, αφιερώματα με απαγγελίες και μουσική υπόκρουση,  σε έργα γνωστών και αγνώστων δημιουργών.

 

 

Λίγα λόγια για το Βιβλίο « Η Στροφή της Φιλομήλας»

Η Συλλογή διηγημάτων «Η Στροφή Της Φιλομήλας» της Ελένης Μπάλιου (herinna), εκδόθηκε τον Ινουάριο του 2020 από τις εκδόσεις bookstars. Πρόκειται για ένα βιβλίο που χωρίζεται σε δυο μέρη θεματικά, το πρώτο μέρος αφορά γυναικείες μορφές- προσωπικότητες της επαρχίας, το δεύτερο αντίστοιχες μορφές της πόλης. Μερικές είναι γραφικές, παράξενες, μυστηριώδεις, αγγίζουν το όρια της τρέλας ή και τα ξεπερνούν κάποτε, έχουν όμως όλες ένα κοινό χαρακτηριστικό. Με όποιο κόστος, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας τους της ζωής, αρνήθηκαν να υποταχτούν στις επιταγές, τους νόμους και τα ήθη της ανδροκρατούμενης κοινωνίας. Άλλες είναι ήσυχες σαν τα ήρεμα ποτάμια που οδηγούν σε απότομους καταρράχτες, άλλες θορυβώδεις και προκλητικές, και μία απ’ όλες, η πρώτη και βασική ηρωίδα του βιβλίου η Φιλομήλα, η αποκοτιά, το πάθος, η ίδια η δικαίωση του έρωτα μέσα από την αλόκοτα λεβέντικη υπαρξή της.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: