Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021

Η περίφημη Λέσχη Bi.... Καθορίζει άραγε την πορεία της ιστορίας;

 

Η πιο πολυσυζητημένη Λέσχη στον κόσμο, είναι αναμφίβολα η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Το όνομά της οφείλεται στο ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ , κοντά στην πόλη Άρνεμ της Ολλανδίας όπου έγινε η πρώτη διάσκεψη (29-31/5/1954). Μεταξύ των ιδρυτικών της μελών ήταν ο Πολωνός διπλωμάτης και επιχειρηματίας Γιόζεφ Ρέτινγκερ , που πιστεύεται ότι ήταν ανδρείκελο της CIA και της βρετανικής M16 και ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, της γνωστής οικογένειας τραπεζιτών. Ο λόγος που τους ώθησε να ξεκινήσουν τις συσκέψεις, ήταν ο αυξανόμενος αντιαμερικανισμός στη Δυτική Ευρώπη. Τα μέλη της Λέσχης προέρχονται αποκλειστικά από τη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η τοποθεσία όπου συνεδριάζουν τα μέλη της λέσχης αλλάζει κάθε χρόνο. Μάλιστα, τα μέλη της Λέσχης συνεδρίασαν και στην Αθήνα ( 14-16 Μαΐου 2009).



Κάθε χρόνο στις συνεδριάσεις της Λέσχης μετέχουν περίπου 130 άτομα. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο πως ενώ είναι γνωστό ποιοι συμμετέχουν, υπάρχει απόλυτη μυστικότητα για το τι συζητούν.

Σύμφωνα με τον Τζόελ Λέβι, τα μέλη της Λέσχης καθορίζουν ποιοι θα αναλάβουν την εξουσία σε Ευρώπη και Αμερική. Σχεδόν οι Βρετανοί πρωθυπουργοί και οι Αμερικάνοι πρόεδροι των τελευταίων πενήντα ετών, είχαν παρευρεθεί σε συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ στην αρχή της καριέρας τους. «Προφανώς η ομάδα Μπίλντερμπεργκ αποφασίζει ποιοι θα είναι οι μελλοντικοί ηγέτες, τους προετοιμάζει για την εξουσία, εφαρμόζει το εκτεταμένο δίκτυο επιρροής της για να εξασφαλίσει την άνοδό τους και ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης και την οικονομία, ώστε να εξασφαλίσει την εκλογή τους … Οι συναντήσεις των Μπίλντερμπεργκ καθορίζουν επίσης την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας. Λόγου χάρη, σε μια τέτοια συγκέντρωση συμφωνήθηκε η κήρυξη πολέμου κατά της Σερβίας και πάλι εκεί δόθηκε το πράσινο φως στους Μπους πρεσβύτερο και Μπους νεότερο για τις κινήσεις τους στο Περσικό Κόλπο»

Τι ισχυρίζονται τα μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Βέβαια, τα μέλη της Λέσχης δεν δέχονται όλα όσα τους καταλογίζουν. Οι εκδηλώσεις τους είναι ιδιωτικές και όχι μυστικές , όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Η ιδιωτικότητα είναι απαραίτητη, για να μπορούν οι καλεσμένοι να μιλήσουν ελεύθερα και ανοιχτά. Για τον ίδιο λόγο υπάρχει εμπιστευτικότητα, αλλά όχι απόκρυψη πληροφοριών, όπως λένε. Η ασφάλεια είναι απαραίτητη για τους υψηλά ισταμένους προσκεκλημένους. Οι συμμετέχοντες συζητούν χαλαρά και δεν λαμβάνονται πολιτικές αποφάσεις. Οι καλεσμένοι προέρχονται από τους ανερχόμενους πολιτικούς και επιχειρηματίες και δεν υπάρχει καμία «καταχθόνια» ενέργεια που οργανώνεται στις συνεδριάσεις.

Ο συγγραφέας Τζόελ Λέβι πάντως πιστεύει ότι οι συναντήσεις ακόμα κι αν είναι «αθώες» , είναι αντιδημοκρατικές , καθώς φέρνουν σε επαφή την ελίτ των ζάπλουτων καπιταλιστών για να συζητήσουν σημαντικά θέματα χωρίς τις ενοχλητικές δημόσιες παρεμβάσεις. Ο Τζόελ Λέβι, θεωρεί ότι όλα όσα γράφονται για τη Μπίλντερμπεργκ είναι πολύ πιθανό να ισχύουν και κλείνει το σχετικό κεφάλαιο , ως εξής:

«Σίγουρα ασκείται τεράστια επιρροή, ενώ ο κατάλογος προσκεκλημένων καταρτίζεται από μια μικροσκοπική μερίδα του παγκόσμιο πληθυσμού».

Οι « Έλληνες της Μπίλντερμπεργκ»

Φυσικά, υπάρχουν και πολλοί Έλληνες που πήραν κατά καιρούς μέρος στις συνεδριάσεις της Λέσχης. Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια ορισμένοι από αυτούς είναι οι εξής: Στέφανος Μάνος, Ντόρα Μπακογιάννη, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Θεόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Παπανδρέου, Αλέξης Παπαχελάς κ.ά.

Επίσης, τρία μέλη της σημερινής κυβέρνησης, με πρώτο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (2016) , πήραν μέρος στις συνεδριάσεις της Λέσχης. Οι άλλοι δύο , είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος (2015) και , κάτι που για μας αποτελεί έκπληξη, η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως (2019).




Πηγή: ΤΖΟΕΛ ΛΕΒΙ, «ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ , ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ» , ΒΙΒΛΙΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ , 2015

https://cb.run/gVlz

Δεν υπάρχουν σχόλια: