Σάββατο, Φεβρουαρίου 07, 2009

Τ ίέγραψε ο άνθρωπος!!

Καιρό είχα να γράψω κάτι καλό να γελάσουμε, και αυτό μούρθε στο ταχυδρομείο

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια απάντηση που δόθηκε σε ενδιάμεσες εξετάσεις/ προόδους στη χημεία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η ερώτηση είχε ως εξής και βαθμολογούταν με έξτρα βαθμούς:
Η Κόλαση είναι εξώθερμη ή εσώθερμη;
(στη χημεία ή εξώθερμη δίνει θερμότητα ενώ η άλλη απορροφά).


Οι περισσότεροι φοιτητές έδωσαν απαντήσεις παρέχοντας αποδείξεις βασισμένες στο Νόμο του Boyle (ένα αέριο ψύχεται όταν μεγαλώνει ο όγκος και θερμαίνεται όταν συμπιέζεται) ή κάτι παρόμοιο.

Ωστόσο, ένας έγραψε τα εξής:

Πρώτον πρέπει να γνωρίζουμε αν ο όγκος της κόλασης αυξάνεται προς το χρόνο. Επομένως χρειάζεται να ξέρουμε το ρυθμό με τον οποίο οι ψυχές εισρέουν στην κόλαση και το ρυθμό με το ν οποίο διαφεύγουν.
Νομίζω ότι μπορούμε ασφαλώς να υποθέσουμε ότι όταν μια ψυχή πάει στην κόλαση, δεν πρόκειται να φύγει. Επομένως, δεν διαφεύγουν ψυχές. Τώρα για το πόσες ψυχές μπαίνουν, ας δούμε πόσες διαφορετικές θρησκείες υπάρχουν σήμερα στον κόσμο. Οι περισσότερες από αυτές δηλώνουν ότι αν δεν είσαι οπαδός τους, τότε θα πας στη κόλαση. Εφόσον υπάρχουν περισσότερες από μία τέτοια θρησκεία και εφόσον οι άνθρωποι ανήκουν σε περισσότερη από μία θρησκεία, τότε μπορούμε να εξαγάγουμε το συμπέρασμα ότι όλες οι ψυχές πάνε στην κόλαση. Και όπως έχουν οι ρυθμοί γεννήσεων και θανάτων, θα πρέπει να αναμένουμε ότι ο αριθμός των ψυχών στην κόλαση θα αυξηθεί εκθετικά.

Τώρα, ο λόγος για τον οποίο εξετάζουμε το ρυθμό αλλαγής του όγκου της κολάσεως, είναι γιατί ο Νόμος του Μπόυλ δηλώνει ότι για να παραμείνει σταθερή η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση, ο όγκος της πρέπει να αυξάνεται αναλόγως με τις ψυχές που προστίθενται. Αυτό μας δίνει 2 περιπτώσεις:

1. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με πιο αργό ρυθμό από αυτόν με τον οποίο εισέρχονται ψυχές, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα αυξάνονται μέχρι να σκάσει η Κόλαση και να ξεχυθούν οι ψυχές.

2. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με ρυθμό πιο γρήγορο από τη αύξηση των ψυχών, τότε η θερμοκρασία και ή πίεση θα πέφτουν μέχρι να παγώσουν τα καζάνια της.

Ποιά από τις 2 περιπτώσεις ισχύει??

Αν αποδεχθούμε το αξίωμα το οποίο μου είπε η Τερέζα όταν ήμουν πρωτοετής, ότι ."Θα πρέπει να παγώσει η Κόλαση πριν κοιμηθούμε μαζί". και αν συνθεωρήσουμε και το γεγονός ότι χθες το βράδυ όντως κοιμήθηκα μαζί της, τότε . ισχύει η δεύτερη υπόθεση και επομένως είμαι σίγουρος ότι η Κόλαση είναι εξώθερμη και ότι ήδη έχει παγώσει.

Απόρροια αυτής της θεωρίας είναι ότι η κόλαση, αφού έχει παγώσει, άρα δεν δέχεται άλλες ψυχές και επομένως έχει εκλείψει.... αφήνοντας μόνο τον Παράδεισο. Αυτό με τη σειρά του αποδεικνύει την ύπαρξη ενός Θεϊκού Όντος, το οποίο εξηγεί γιατί χθες το βράδυ η Τερέζα φώναζε συνεχώς: "Θεέ μου, Θεέ μου".

Αυτός ο φοιτητής πήρε το μοναδικό 'Α'.

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 02, 2009

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΣ ΣΤΟ ΡΩΜΕΙΚΟ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ?

Κυριακή 23 Νοεμβριόυ 2008 Καθημερινή /Κώστας Λεονταρίδης

Φτωχοί συγγενείς των άλλων μεγάλων του ποδοσφαίρου οι οπαδοί της ΑΕΚ, οι "τουρκόσποροι", τα "χανούμια", εμείς που παραλάβαμε τη σκυτάλη της κιτρινόμαυρης οπαδοσύνης, δίκην καταγωγής, δεν έχουμε πολλές χαρές να θυμόμαστε. Τα τελευταία χρόνια περηφάνιας σφραγίστηκαν από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τα τέσσερα πρωταθλήματα της ΑΕΚ (1989, 1992-1994) παραμένουν στιλβωμένα από τη δική του αξιοσύνη.
Δουλευταράς, εσωστρεφής, πληγωμένος Βαλκάνιος, την ίδια ώρα που τον κατηγορούσαν για ατολμία ..."τώρα στο 85 θυμήθηκε να κάνει αλλαγή ο μ...", έδενε τα κορδόνια πιτσιρικάδων, ρίχνοντάς τους στα βαθιά. Ναι με τις βεντέτες ποτέ δεν τα πήγαινε καλά, του κάθονταν στον λαιμό (έκλεβαν κι από την λάμψη του), συγκρούστηκε και μ'αυτούς και με προέδρους, προστάτες τους, τον είπαν πρίγκηπα και το πίστευε.
Η Ιαχή "Ντούσαν Ντούσαν!!" δονούσε την Ν.Φιλαδέλφεια (αχ! το γηπεδάκι μας), η δουλειά του ήταν ορατή και από άσχετους. Εβγαλε την ΑΕΚ από "πέτρινα χρόνια" με παίκτες σαν τον Σαβέβσκι, τον Σαββίδη, τον Σαμπανάτζοβιτς- οι τότε πιτσιρικάδες, Νικολαίδης, Τσιάρτας, Κασάπης έλαμψαν υπό τις οδηγίες του.
Ξανάρχεται στον πάγκο της ΑΕΚ, μιάς ανέστιας ΑΕΚ, πάλι σε πέτρινα χρόνια, λυγερόκορμος στα 60 του, πλούσιος και ανικανοποίητος. Σχεδόν πάντα πρώτος στο χωριό, δεν δοκιμάστηκε σε μεγάλη Ευρούπολη, αν και καλύτερος από πολλούς λογάδες συναδέλφους του. Εμείς, που οι πρόσφυγες παππούδες μας ίδρυσαν το 1924 στην Αθήνα την Ενωση, δεν τον υποδεχόμαστε σαν "Ιούδα Ισκαριώτη" που μας παράτησε για τα αργύρια του Κόκκαλη το "μαύρο 96". Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξύσουμε πληγές. 15 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά, ο Δικέφαλος μοιάζει βαλσαμωμένος.
Ντούσαν κάνε μας πάλι πρώτους, βάλε άλλη μιά κιτρινόμαυρη χάντρα στο βαρύ μπεγλέρι σου, οι "γαύροι" και οι "βάζελοι" μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Ντούσκο ήλθε η ώρα ν'απαντήσεις στον Νίκο Δήμου που-πικραμένος ΑΕΚτζής κι αυτός-αναρωτήθηκε με θυμό όταν σε πετροβολούσαν πρώην χειροκροτητές σου:
"ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΣ ΣΤΟ ΡΩΜΕΙΚΟ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ?"

Αυτά λοιπόν έγραφε ο Αθλητικογράφος Λεονταρίδης δύο σχεδόν μήνες πριν όταν ο Ντούσκο κάτω απ'τις γνωστές συνθήκες πάταγε το κατώφλι των Θρακομακεδόνων (και όχι της Ν.Φιλαδέλφειας) για άλλη μιά φορά.
Οχι ότι αυτή τη φορά οι συνθήκες ήταν ιδανικές . Κάθε άλλο.Ισως και πιό δύσκολες και από τη δεύτερη φορά, όταν επέστρεψε μετά από την πετυχημένη θητεία του στον ΠΑΟΚ. Τότε όμως ακόμα δεν του είχαν συγχωρήσει με πιό τρόπο "δραπέτευσε" από το τραινάκι του Τροχανά για το Λιμάνι. Ηταν νωπές ακόμα οι αναμνήσεις. Και του τη φύλαγαν στη γωνία.
Οποία όμως ειρωνία της τύχης. Τώρα ωριμότερος και αρχοντικότερος από ποτέ ο Πρίγκηπας του Νερέτβα και της ΑΕΚ, επέστρεψε και ένας στεναγμός ανακούφισης βγήκε από τις ψυχές χιλιάδων Ενωσιτών-και της δικής μου.
Σήμερα φαίνεται ότι του την έχουν στημένοι οι επαγγελματίες επενδυτές μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ. Χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει αλίμονό τους πως ο Πρίγκηπας- και το τεχνικό επιτελείο του-είναι το μόνο διαχρονικό κεφάλαιο, πάνω στο οποίο μπορούν να ποντάρουν αυτή τη στιγμή αλλά και στο μέλλον. Πάνω σ'αυτόν τον άνθρωπο -που όπως δήλωσε ήλθε για να μείνει στην ομάδα της καρδιάς του- μπορούν να χτίσουν την νέα ΑΕΚ.

Την ιστορία των ομάδων γράφουν οι παίκτες και προσωπικότητες, Αλλά μετά από χρόνια και όχι εν θερμώ τις δεδομένες στιγμές. Αναμφίβολα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν και είναι μία από τις έντονες προσωπικότητες που καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό της Ιστορία της νεότερης ΑΕΚ.